fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

LINTA NEPRIJATNO IZNENAĐEN PODRŠKOM FSS DAVORU ŠUKERU

Davor_Suker_na_grobu_Ante_Pavelica-c4fae3d3Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta kaže da je neprijatno iznenađen odlukom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da podrži kandidaturu predsjednika Hrvatskog fudbalskog saveza Davora Šukera za članstvo u Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije.

„Šuker je čovjek koji smatra da ustaše na čelu sa Antom Pavelićem nisu zločinci koji su za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske izvršili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, već oslobodioci i borci za interese hrvatskog naroda“, naveo je Linta u saopštenju.

Takav čovjek, ističe Linta, ne može biti dobrodošao u Srbiji i ne zaslužuje podršku Fudbalskog saveza Srbije sve dok podržava ustašku ideologiju i dok smatra da Hrvatska treba da bude prva reprezentacija koja će odigrati fudbalsku utakmicu sa lažnom državom Kosovo.

Linta podsjeća čelnike FSS na skandaloznu činjenicu da je Šuker 1996. godine fotografisan sa osmijehom na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, koji je sahranjen u Madridu.

On napominje i da su čelnici FSS novembra 2013. oštro osudili provokativnu izjavu Davora Šukera da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od Svjetske fudbalske federacije.

„Koliko znamo, Davor Šuker se do današnjeg dana nije ogradio od te izjave“, navodi Linta.

Linta podsjeća čelnike FSS na skandaloznu Šukerovu izjavu iz maja 2014. godine da će Hrvatska igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu za Josipa Šimunića, koji je suspendovan zbog širenja nacionalne i rasne mržnje poslije utakmice Hrvatska – Island, igrane u novembru 2013. u Zagrebu.

Šimunić je poslije te utakmice uzvikivao ustaški pozdrav „za dom“ nakon čega je uzdignutom rukom pozvao publiku na odgovor, što je veći dio publike i učinio podizanjem ruke i odgovaranjem sa „spremni“.

Linta smatra da FSS nije uzeo u obzir sve ove činjenice kada je donio odluku da podrži kandidaturu predsjednika Hrvatskog fudbalskog saveza Davora Šukera za članstvo u Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Linta: Ustaška ideologija – uzrok rata – Jadovno 1941.

LINTA: DEKLARACIJA – VRHUNSKI CINIZAM … – Jadovno 1941.

Linta traži da se poštuje zakon o pravima manjina – Jadovno …

linta zahtijeva od pusićeve da razriješi … – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: