Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Krstičević protiv krsta!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije optužio državnu Upravu za zaštitu kulturnih dobara

amfilohije_620x0
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Nikšić- Uprava za zaštitu kulturnih dobara prema jedinoj kanonskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori- SPC, ponaša se kao prema kriminalnoj grupi! Ta uprava se ponaša prema Mitropoliji i crkvi uopšte kao što se policija ponašala prema kriminalcima, i to se desilo u više mahova, kazao je je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u Jovan dolu kod Nikšića, skitu manastira Ostrog.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara na čijem je čelu Anastazija Miranović, najavila je pre dva dana, da će podneti prijavu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog navodnog skrnavljenja manastira Reževići -spomenika kulture pod zaštitom države starog osam vekova! Mitropolit je zbog toga kritikovao i upad inspektora Uprave Veselina Krstičevića u manastir Podlastvu.

– Da je policijski inspektor ne bi se tako nekulturno i nečasno ponašao. Ne priliči nekome ko je zadužen za očuvanje kulture da upada u kelije monahinja i optužuje bilo koga za bilo što, kazao je Amfilohije. – Inspektor ima pravo da bude bezbožnik, ali mora da poštuje mesto gde dođe. Čuo sam da je on rimokatoličkog porekla, i to ne smeta, ali on mora da bude obrazovan. Takođe čujem da su njegovi neki preci bili ustaše. Moram podvući da se Krstičević ponašao kao najgori policajac prema crkvi koja je stub kulture u Crnoj Gori! Ja se spremam da uputim akt Ministarstvu kutlure da ukoliko oni ne smire tog čoveka i postave stručnu i kulturnu osobu na to mesto, ja ću njemu da zabranim pristup manastirima i svetinjama, jer se on ponaša besprizorno prema ljudima koji ugrađuju svoj život i svoju mladost u tim svetinjama. Neka me sude, ako treba.

RASPOP

-Takozvanog mitropolita Miraša Dedeića će muslimani verovatno predložiti za svoga muftiju, ili hodžu, jer je on ispovedio jednog Boga Alaha i njegovog proroka Muhameda, kazao je mitropolit Amfilohije, aludirajući na nedavnu izjavu samozvanog poglavara NVO „CPC“ da je „Alah jedan, i njemu se svi molimo“.

V. Kadić, Večernje Novosti

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: