Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Krstičević protiv krsta!

Datum objave: ponedeljak, 11 aprila, 2016
Veličina slova: A- A+

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije optužio državnu Upravu za zaštitu kulturnih dobara

amfilohije_620x0
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Nikšić- Uprava za zaštitu kulturnih dobara prema jedinoj kanonskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori- SPC, ponaša se kao prema kriminalnoj grupi! Ta uprava se ponaša prema Mitropoliji i crkvi uopšte kao što se policija ponašala prema kriminalcima, i to se desilo u više mahova, kazao je je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u Jovan dolu kod Nikšića, skitu manastira Ostrog.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara na čijem je čelu Anastazija Miranović, najavila je pre dva dana, da će podneti prijavu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog navodnog skrnavljenja manastira Reževići -spomenika kulture pod zaštitom države starog osam vekova! Mitropolit je zbog toga kritikovao i upad inspektora Uprave Veselina Krstičevića u manastir Podlastvu.

– Da je policijski inspektor ne bi se tako nekulturno i nečasno ponašao. Ne priliči nekome ko je zadužen za očuvanje kulture da upada u kelije monahinja i optužuje bilo koga za bilo što, kazao je Amfilohije. – Inspektor ima pravo da bude bezbožnik, ali mora da poštuje mesto gde dođe. Čuo sam da je on rimokatoličkog porekla, i to ne smeta, ali on mora da bude obrazovan. Takođe čujem da su njegovi neki preci bili ustaše. Moram podvući da se Krstičević ponašao kao najgori policajac prema crkvi koja je stub kulture u Crnoj Gori! Ja se spremam da uputim akt Ministarstvu kutlure da ukoliko oni ne smire tog čoveka i postave stručnu i kulturnu osobu na to mesto, ja ću njemu da zabranim pristup manastirima i svetinjama, jer se on ponaša besprizorno prema ljudima koji ugrađuju svoj život i svoju mladost u tim svetinjama. Neka me sude, ako treba.

RASPOP

-Takozvanog mitropolita Miraša Dedeića će muslimani verovatno predložiti za svoga muftiju, ili hodžu, jer je on ispovedio jednog Boga Alaha i njegovog proroka Muhameda, kazao je mitropolit Amfilohije, aludirajući na nedavnu izjavu samozvanog poglavara NVO „CPC“ da je „Alah jedan, i njemu se svi molimo“.

V. Kadić, Večernje Novosti

 


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top