fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Krivo je poreklo

Dok su izricali presudu nedužnom Ivanoviću, tamo s druge strane Ibra slobodno su šetali pravi ratni zločinci, ubice, koje niko ne dira, niti će

Ratko Dmitrović
Ratko Dmitrović

Nema ta presuda nikakve veze sa Oliverom Ivanovićem. On je samo objekt vršenja radnje, oglasna tabla, upozorenje s imenom i prezimenom. Ivanovića je na devet godina zatvora osudio isti onaj mozak koji je u Haškom tribunalu oslobodio Ramuša Haradinaja. Ivanović im se učinio pogodnim za ispunjenje konačnog cilja; govori albanski i engleski kao srpski, kulturan je, lepo izgleda, obrazovan, i kao takav ruši anglo-američku sliku Srbina s Kosova, onog Srbina medijski predstavljenog Zapadu kao rušitelja, koljača, vizuelno i na svaki drugi način zapuštenog primitivca čiji je smisao života da sagradi što više crkava i ubije što više Albanaca.

Država Srbija mora da uradi sve što je u njenoj moći, pa i preko toga, da pomogne Ivanoviću. I njega radi, i sebe radi. U obrazloženju sudske odluke ona mučenica iz Rumunije, sutkinja, reče da je Ivanovićeva krivica u tome što je nosio uniformu i što je kod sebe imao oružje. Ništa drugo nije utvrđeno, nijedan dokaz ne postoji, nijedan svedok nije video ni senku nečega što bi moglo da dokaže ratni zločin Olivera Ivanovića. Znam, zvučim naivno; kao da je potreban dokaz kada su Srbi u pitanju.

Dok su izricali presudu Ivanoviću, tamo s druge strane Ibra, u južnom delu Mitrovice, po zakonu verovatnoće, ulicom su šetala, ili sedela u kafani, bar dvojica albanskih zločinaca, pravih, ubica krvavih ruku. Njih ne diraju, niti će.

Eno Haradinaja, Tačija, Čekua, dole južnije, u Prištini. Sve znamo o njima, zna i Međunarodni sud, postoje fotografije srpskih žrtava i fotografije ubijenih svedoka, i nikome od njih ništa. Ugledni građani, evropejci, primaju ih u Briselu, Parizu, Vašingtonu.

Amerikanci, Nemci, Britanci, Francuzi… ovi što se kao izaslanici, ambasadori, sudije, posmatrači… vrzmaju po okupiranoj srpskoj južnoj pokrajini, znaju da je Oliver Ivanović nevin čovek. I niko od njih nema potrebu da to kaže, bez obzira što je suđenje pokazalo svu čemernost optužnice. Ko nakon ovoga ima snage da kaže kako tzv. međunarodna zajednica ima neutralan stav na Kosovu, kako sve narode Balkana tretira isto?

U Prištini postoji nekoliko nevladinih organizacija tamošnjih Albanaca koje se upinju u cilju ostvarivanja ljudskih prava. Imaju oni i svoje političke i društvene analitičare, ali se niko od svih njih za ove dve godine slučaja Ivanović, i ovih 48 sati posle sramne presude, nije oglasio, nije kazao da tu nešto nije u redu. Makar toliko. Devet godina za nošenje uniforme i pištolja.

Jedina krivica Olivera Ivanovića je njegova nacionalna pripadnost.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti: Ratko Dmitrović

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: