fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KRITIKA SRPSKIM DRŽAVNICIMA ZBOG ĆUTANjA O SRPSKIM ŽRTVAMA

Porodice_nestalih_sa_Kosova_i_Metohije-637f01b4Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji kritikovalo je državnike Srbije i medije zbog ćutanja o srpskim žrtvama, podsjećajući da ni poslije 17 godina nije razriješen nijedan zločin nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

U otvorenom pismu svim državnicima Srbije od 1998. godine pa do danas i srpskim medijima, ovo udruženje napominje da „za pravdom vapi 2.500 srpskih duša“.

Udruženje podsjeća da su porodice žrtava Hrvata, muslimana i Albanaca imale ogromnu medijsku podršku u Srbiji i da se danonoćno izvještavalo o Srebrenici, Vukovaru, „opsadi Sarajeva“, Markalama, Račku, Batajnici, Perućcu, Petrovom Selu…

Porodice srpskih žrtava pitaju „šta i ko je zaustavio iscrpno i kontinuirano izvještavanje o masovnoj grobnici u Žilivodama, gdje su spaljene kosti ubijenih Srba da se ne bi došlo do istine i pravde i zločinaca?“

Ovo udruženje konstantuje da nisu bile interesantne masovne grobnice sa srpskim žrtvama na Dragodanu 1, 2 i 3 u Prištini, Radonjičkom jezeru, Likovcu, Lapušniku, Volujku, Klečki, Suvoj reci, Piskotama.

Udruženje ističe da će se njihove porodice do posljednjeg daha boriti za istinu i pravdu za svoje srpske žrtve.

„Naša poruka državnicima i medijima koji nisu hteli iz bilo kog razloga da stanu iza srpske tragedije i žrtava glasi: Neka su vam na savesti i duši“, stoji u saopštenju ovog udruženja.

Udruženje postavlja pitanje „da li je je pravedno da samo srpski generali budu u Hagu, zašto se ćuti o slovenačkim, hrvatskim, muslimanskim i albanskim „škorpionima“, koji „postadoše premijeri i ministri“.

„Da li je pravedno da preko kostiju ubijenih Srba neko gradi svoje karijere i uvećava svoje tiraže?“, pitaju iz ovog udruženja.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

OTVORENO PISMO NIKOLIĆU, VUČIĆU I DAČIĆU

Molitveni pomen zaklanih na žrtvenom polju Kosovu

FOND ZA HUMANITARNO PRAVO NE ISTRAŽUJE ZLOČINE NAD SRBIMA

SRPSKI MEDIJI IGNORIŠU SRPSKE ŽRTVE NA KOSMETU

VUČIĆ DA JAVNO ZATRAŽI OSLOBAĐANjE KIDNAPOVANIH SRBA

ALBANSKI TIHI GENOCID NAD SRBIMA: 1939. smo bili većina 1946. manjina!

KOSOVO – JADOVNO

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: