Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Kraj priče o stanarskim pravima

Datum objave: ponedeljak, 14 marta, 2011
Veličina slova: A- A+

stanarska_prava2.jpg

Vlada je donijela odluku o stambenom zbrinjavanju povratnika – bivših nositelja stanarskog prava izvan područja od posebne državne skrbi (PPDS). Stambeno će se zbrinuti povratnici, bivši nositelji stanarskog prava, koji su prije rata živjeli u društvenim stanovima, koji žele trajno živjeti u Hrvatskoj, bez obzira na to jesu li u njoj.
Uslov je da nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu obiteljsku kuću ili stan na području Hrvatske ili na području država nastalih raspadom bivše SFRJ, da ih nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. oktobra 1991. i tako stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca.
– Ovom odlukom daje se mogućnost posljednjoj grupi bivših nositelja stanarskog prava da podnesu zahtjeve za stambeno zbrinjavanje – izjavio je pravnik u SNV-u Boris Milošević, ističući da se ne radi o povratu stanarskih prava, već o rješenju za one koji nisu podnijeli zahtjeve do kraja 2005. godine.
Odluka stupa na snagu polovinom marta i važit će narednih devet mjeseci. Milošević odluku ocjenjuje dobrom, jer otvara mogućnost stambenog zbrinjavanja najbrojnijoj grupi bivših nositelja stanarskog prava.
– Prema procjenama, radi se o 23.000 stanova, a do 2005. je podnijeto 4.500 zahtjeva, pa se ovom odlukom pruža mogućnost i drugima da ih podnesu. Loša okolnost je što se, i pored svih napora SNV-a, toliko čekalo na donošenje odluke o produženju roka, pa se veći broj ljudi nekako snašao i stambeno zbrinuo – ističe Milošević i dodaje da je ovih godina bilo mnogo interesa za povrat stanova.

Nenad Jovanović

Izvor: SRPSKO NARODNO VIJEĆE

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top