Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kostić: Prioritet nove vlade mora biti zaštita srpskog naroda u regionu

Ivan Kostić
Ivan Kostić

Povodom najnovijih dešavanja u regionu, neophodno je napraviti ozbiljnu državnu strategiju i obnoviti državne organe koji će se baviti zaštitom srpskog naroda u državama koje su nastale raspadom SFRJ, saopštio je danas Ivan Kostić, narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

„Radikalni islamizam koji je postao najveći problem cele Evropu, polako svoje pipke pušta i na prostoru Balkana. Paljenje srpskih zastava, uzvikavanje ratnih pokliča ‘Islamske države’, samo su već viđene epizode koje smo gledali 90-ih godina u Bosni i Hercegovini a koje sada seju smrt po gradovima Evropske unije“, naglasio je Kostić.

Kostić je ocijenio da srpska Vlada mora reagovati kako bi zaštitila Srbe u Hrvatskoj:

„U Hrvatskoj ustaška ideologija samo što nije postala državna politika. Za sada još nezvanično, ali prećutna podrška ili blaga reakcija državnih institucija, zahtevaju hitnu reakciju srpske Vlade po pitanju zaštite naših sunarodnika u Hrvatskoj.“

Predsjednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu smatra da su bure baruta u Makedoniji i NATO invazija Crne Gore potencijalna žarišta koja mogu prouzrokovati nove sukobe i terorističke akcije na Balkanu.

„Meta u svim ovim državama će sigurno biti pripadnici srpskog naroda i zato zadatak neke nove Vlade mora biti obnavljanje Ministarstva za dijasporu i Srbe u regionu, a urgentno treba rešiti i pitanje direktora Uprave za dijasporu i Srbe u regionu, koga nema već dve godine.

Budemo li ovako neodgovorni prema pripadnicima vlastitog naroda u državama bivše SFRJ, sami pravimo preduslove za novo stradanje srpskog naroda, nalik na ono početkom 40-ih i 90-ih godina“, naglasio je Kostić.

Izvor: IN4S

 

Vezane vijesti:

Izabran predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora za …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: