Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Кошарац: Нови шамар српским жртвама

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/stasa_kosarac.jpg

Шеф Тима за координациjу активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске Сташа Кошарац оциjенио jе да jе наjава министра безбjедности БиХ Садика Ахметовића да ће БиХ са Саудиjском Арабиjом потписати уговор о полициjскоj сарадњи у борби против међународног тероризма нови шамар српским жртвама, страдалим од муџахединских руку.

Он jе подсjетио да jе недавно водећа британска осигураваjућа кућа “Лоjд” наjавила тужбу против Саудиjске Арабиjе због учешћа у организациjи напада на САД 11. септембра 2001. године, а да би слично могла да уради и Српска, због злочина муџахедина у БиХ, истакавши да од Ахметовића, у вриjеме његовог министровања, ниjе чуо ниjедну паменту идеjу те да jе његово понашање већ одавно прерасло у озбиљан безобразлук.

“Више jе него jасно да он ниjе способан да руководи jедном овако осjетљивом области, каква jе безбjедност, jер ни на досадашње извjештаjе о опасности коjу представља вехабиjски покрет уопште ниjе реаговао на прави начин. Умjесто да се позабави тиме, он у безбjедносни сектор покушава да увуче земљу, коjа jе наjкривља за садашње стање, коjа jе спонзорисала наjгоре убице данашњице и коjа ће, сасвим сигурно, тек да одговара пред међународним правосудним институциjама због своjих веза са тероризмом”, нагласио jе Кошарац.

Предсjедник Одбора за безбjедност у Народноj скупштини Српске Ненад Стевандић поручио jе Ахметовићу да би му било паметниjе да потпише споразум са домаћим безбjедносним агенциjама, с коjима, очигледно, не сарађуjе баш наjбоље, пише “Фокус”.

“Ахметовић би прво требало да потпише споразум са Агенциjом за истраге и заштиту БиХ, као и са Обавjештаjно-безбjедносном агенциjом, па ће онда имати праве информациjе о стању на терену, умjесто што се бламира пред jавношћу тврдњама да у БиХ нема ни терориста ни опасности од тероризма”, рекао jе Стевандић.

Члан Експертског тима Југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галиjашевић оциjенио jе скандалозном наjаву министра Ахметовића да ће БиХ са Саудиjском Арабиjом потписати уговор о полициjскоj сарадњи у борби против међународног тероризма, jер jе, како jе навео, и врапцима на грани познато да jе Саудиjска Арабиjа спонзор вехабиjског покрета у БиХ.

“Вехабизам jе, поред нафте, наjjачи и наjзначаjниjи извозни производ Саудиjске Арабиjе. Под њеним покровитељством у БиХ су стигле на хиљаде вjерских фанатика, коjи су Бошњацима испрали мозак и увjерили их да jе вехабиjско тумачење ислама jедини исправан пут, коjим они мораjу поћи. Зато данас имамо ситуациjу да безмало пет одсто Бошњака подржава оваj покрет, зато су нам рубна села претворена у упоришта радикалних исламиста, наоружаних до зуба и спремних на нападе”, истакао jе Галиjашевић.

Он jе додао да би Ахметовић част да потпише такав споразум требало да препусти поглавару Исламске заjеднице у БиХ Мустафи Церићу, коjи jе од 1990-их година главни саудиjски оперативац на Балкану и jедини ауторитет вехабиjском покрету, подсjетивши да jе управо Церић током 1992. године отворио врата саудиjском утицаjу на БиХ.

“Ниjе нимало случаjно што се амбасадор Саудиjске Арабиjе Еид Мохамед Алтакафи, током разговора са Ахметовићем заузео за убрзање процедуре потписивања овог споразума, jер jе jасно да се Риjад неће тек тако одрећи утицаjа коjи несумњиво има у БиХ. Саудиjце jе посебно узнемирила виjест о jачем ангажману ФБИ у БиХ, jер им ниjе свеjедно шта ће то Американци овдjе открити. А, откриће се много тога, што никако не иде у корист званичном Сараjеву”, мишљења jе Галиjашевић.

Извор: срна

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: