Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Konstitutivna sednica Crkvenoopštinskog saveta u Malom Lošinju

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/mali_losinj.jpg

Nakon formiranja Crkvenoopštinskog saveta u Malom Lošinju, drevnom gradiću jednog od četiri najveća ostrva Kvarnerskog zaliva, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog G. Gerasima, u prostorijama Srpskog narodnog vijeća održana je prva konstitutivna sednica ovog tela.

 

 

Nakon čina prizivanja Svetog Duha i polaganja zakletve, članovima Saveta se obratio protojerej-stavrofor Mićo Kostić, paroh riječki, zahvalivši se budućim saradnicima na prihvatanju časne, teške i odgovorne dužnosti koju su primili na sebe. Poželevši svakog uspeha u budućem radu, otac Mićo je otvorio radni deo sednice sa predloženim dnevnim redom, na kojem su se našle tačke koje se tiču okupljanja vernika i ustanovljenja bogoslužbenog poretka. U nedostatku bogoslužbenog prostora prisutni su izrazili spremnost za adaptaciju odgovarajućeg prostora, koji bi se kao privremeno rešenje uredio za nesmetano bogosluženje.

 

Obzirom da narod ovog ostrva uistinu ima potrebu za svojim hramom, prisutni su takođe izrazili najiskreniju želju za izgradnjom hrama, koji je za ovaj verni narod uvek bio osvećeno podnebesje vere, nade i ljubavi.

Iscrpivši dnevni red, predsedavajući se zahvalio saradnicima pozivajući ih na aktivno rešavanje razmatranih pitanja, čime je zaključen rad prve sednice Crkvenoopštinskog saveta u Malom Lošinju.

 

Izvor: SVEŠTENA EPISKOPIJA GORNjOKARLOVAČKA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: