fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Konkurs „ZAVIČAJ MOJIH PREDAKA“

U uverenju da kod mladih treba razvijati odnos pripadnosti zavičaju predaka, te negovati kulturu čuvanja svekolike zaostavštine Srba na područjima na kojima su danas malobrojni i na kojima preti opasnost zatiranja tragova srpskog vekovnog prisustva, Udruženje OML, u želji da podstakne mlade da u svoje navike i ponašanje uključe i interes za zavičaj predaka, nastavlja sa konkursom za dodelu nagrade za rad o zavičaju predaka.

Jedan od nagrađenih radova na prethodnom konkursu

Podsticajem mladih na interes za zavičaj utiče se i na njihovo bolje upoznavanje narodnog života, nacionalne kulture, narodnog predanja i patriotizma, kao i istinsku i živu vezu sa narodom, istorijom i pejsažem zavičaja.

Svoj doživljaj zavičaja predaka mladi mogu iskazati kroz forme kojima razvijaju lični talenat. Radovi će biti predmet pažnje i ocene uglednih stručnjaka i javnih radnika, a oni nagrađeni biće plasirani javnosti.

Obzirom na lokalni karakter delovanja Udruženja OML pravo učešća na konkursu imaju radovi autora čiji su preci živeli na području Livna i Grahova, a čiji je dom danas u Srbiji.

Upravni odbor Udruženja OML

5. septembra 2020.godine

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA KONKURS Download

———————————————————————————————-

Na osnovu člana 1. Pravilnika o dodeljivanju nagrade „Zavičaj mojih predaka“ i Odluke Upravnog odbora od 04. septembra 2020. godine, Udruženje Ognjena Marija Livanjska, Beograd objavljuje:

KONKURS ZA NAGRADU „ZAVIČAJ MOJIH PREDAKA”

za najbolje radove mladih autora, u okviru:

  • Književnih vrsta (esej,  putopis, kratka priča, poezija);
  • Likovnog izraza (slikanje, crteži, grafika, vajarstvo);
  • Fotografije.

Na konkursu mogu učestvovati autori mlađi od 18 godina, radovima o zavičaju, koji se, u kontekstu ovog Konkursa, odnosi na područje opština Livno i Grahovo.

Jedan autor može konkurisati u svakoj oblasti, ali sa najviše tri rada ukupno.

Za književni izraz radovi se dostavljaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, u 5 (pet) primeraka, a dozvoljena dužina pojedinačnog rukopisa je najviše 10.000 slovnih karaktera sa razmacima.

Uz radove likovnog izraza i fotografije neophodno je dostaviti: original rad sa 4 (četiri) fotografije/kopije, kao i kraći opis rada.

Uz rad učesnici Konkursa dostavljaju i popunjen i potpisan Obrazac za prijavu na konkurs „Zavičaj mojih predaka“ i Izjavu, koje se nalaze u prilogu ovog Konkursa.

Radovi se dostavljaju isključivo putem pošte, na adresu: Udruženje OML, Milana Rakića 14, 11271 Surčin, sa naznakom „Za konkurs: Zavičaj mojih predaka“.

Rok za dostavljanje radova je 15. novembar 2020. godine.

Radovi se ne vraćaju.

Žiri će izabrati u svakoj kategoriji po tri najbolja rada koji će biti nagrađeni.

Informacije o nagrađenim autorima i delima biće objavljene na stranici Udruženja www.omlivanjska.com i stranicama zavičajnih udruženja koja pokrivaju područja zavičaja po ovom konkursu, Izveštaju o godišnjim aktivnostima Udruženja OML, kao i listu Srpsko kolo.

Radovi koji se objave ne honorarišu se, a objavljuju se pod punim imenom autora.

Nagrade će biti uručene u okviru svečane manifestacije koju organizuje Udruženje OML ili na godišnjoj Skupštini Udruženja OML.

Nagrade se, u svakoj kategoriji, sastoje od plakete i novčanih iznosa:

Prva nagrada: Zlatna plaketa i novčani iznos od 5000,00 RSD;

Druga nagrada: Srebrna plaketa i novčani iznos od 3000,00 RSD i

Treća nagrada: Bronzana plaketa i novčani iznos od 2000,00 RSD

Kontakt telefoni Udruženja OML:  

+381 (0) 646130103; +381 (0) 646155073

U Beogradu, 05. septembra 2020.

Predsednik Udruženja                                                                    

Nikola Petrović

Predsednik UO

Gordana Dostanić


Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: