Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

KONKURS: Godišnja nagrada za najbolji rad iz istorije Nezavisne Države Hrvatske „Slobodan S. Begović“

Datum objave: sreda, 27 decembra, 2017
Objavljeno u Kompleks Jadovno
Veličina slova: A- A+

Godišnja nagrada za najbolji rad iz istorije Nezavisne Države Hrvatske
„Slobodan S. Begović“

Fondacija „Slobodan S. Begović“ raspisuje

Konkurs

za dodelu godišnje nagrade „Slobodan S. Begović“  za najbolji rad mladih autora iz istorije Nezavisne Države Hrvatske  napisan ili objavljen u 2018. godini.

U obzir se uzimaju diplomski, master i doktorski radovi, kao i drugi objavljeni naučni i stručni radovi autora mlađih od 40 godina, napisani na srpskom i srodnim jezicima ili na engleskom jeziku.

Nagrađenom autoru sleduje novčana nagrada od 2.000 €, a nagrađeni rad, u dogovoru sa autorom i izdavačem, objaviće Fondacija u saradnji sa izdavačkom kućom Clio.

Više o nagradi videti na www.fondacijaslobodanbegovic.org.

Najbolji rad će izabrati žiri u sastavu: Boris Begović (upravitelj Fondacije), Ljubodrag Dimić (profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dopisni  član SANU), Zoran Hamović (direktor izdavačke kuće Clio), Zoran Mirković (profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu) i Vojislav G. Pavlović (v.d. direktora Balkanološkog instituta SANU). Radove treba dostaviti do 31.12.2018. godine u elektronskoj formi, u PDF ili Word formatu, na i-mejl adresu: boris.begovic@fondacijaslobodanbegovic.org , ili u štampanoj formi na poštansku adresu fondacije: Višegradska 12a, 11000 Beograd, PAK 111706, Srbija.

Odluka o najboljem radu biće doneta do kraja marta, a nagrada će se dodeliti u aprilu 2019. godine.


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top