Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

КОНАЧНО: Мило Ломпар о књизи „Повратак српском становишту“

Мило Ломпар

Мило Ломпар


У среду, 8. априла у 18 часова, у Мултимедиjалноj сали УК „Палилула“ биће одржана промоциjа књиге „Повратак српском становишту“ др Мила Ломпара.

Књига „Повратак српском становишту“, коjа jе доживела већ друго, допуњено издање, садржи наjбитниjе интервjуе коjе jе Мило Ломпар дао последњих година. На питак и свима разумљив начин, Ломпар прошируjе и додатно обjашњава кључне поjмове везане за идеjу српског становишта, што ову књигу чини преко потребном допуном „Духу самопорицања“ (у припреми).

Промоциjа ће бити одржана у среду, 8. априла у 18 часова, у Мултимедиjалноj сали УК „Палилула“.

Говоре:

– Др Мило Ломпар, аутор;

– Представник издавача.

На трибини ће књига проф. др Мила Ломпара бити на попусту и коштаће само 500 динара! Не пропустите!.Среда, 8. април у 18 часова, Мултимедиjална сала УК „Палилула“.

Рекли су о књизи:

„Мило Ломпар своjим делом говори о извесном системском деловању хрватске културне политике, коjа jе кроз Југославиjу обезбедила своj настанак, на рачун нестанка дела српске културе. Повратак српском становишту? обjективно и аргументовано упућуjе на повезаност хрватске културне политике са титоизмом. Из ових веза у Хрватскоj се развиjа национални мит, док се у Србиjи, под притиском „секуларног свештенства“ негуjе мисао о новом jугословенству (унутар Југосфере), као jедином извесном путу у будућност.

Ломпарова збирка интервjуа представља своjеврсну књигу-уџбеник, коjа jе настала из свести да „Културе нису спонтани процеси… нису само природне поjаве, оне су и вештачке творевине“ (158) и коjа има задатак да читаоцу пружи кап слободоумља и подстрек за свеукупно сагледавање културе коjоj припада.

Повратак српском становишту заузима друштвено одговорну позициjу и приповеда о универзалним хуманистичким вредностима; о великом и тешком духовном задатку сваке нациjе; о наjвећем светском фронту; о људскоj врлини и моралу.“

(Милан Горомовић, Летопис Матице српске Књига 493, свеска 4, април 2014.)

 

Извор: СРБИН ИНФО

 

Везане виjести:

МИЛО ЛОМПАР: НАСТАВЉАМО ИСТОРИЈСКО ТРГОВАЊЕ …

МИЛО ЛОМПАР: МИРОСЛАВ КРЛЕЖА, ОСИОНИ НЕГАТОР …

Ломпар: Покушаваjу да криминализуjу српску културну и …

МИЛО ЛОМПАР О КУЛТУРНОЈ ПОЛИТИЦИ … – Jadovno 1941.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: