fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KONAČNO: Milo Lompar o knjizi „Povratak srpskom stanovištu“

Milo Lompar

Milo Lompar


U sredu, 8. aprila u 18 časova, u Multimedijalnoj sali UK „Palilula“ biće održana promocija knjige „Povratak srpskom stanovištu“ dr Mila Lompara.

Knjiga „Povratak srpskom stanovištu“, koja je doživela već drugo, dopunjeno izdanje, sadrži najbitnije intervjue koje je Milo Lompar dao poslednjih godina. Na pitak i svima razumljiv način, Lompar proširuje i dodatno objašnjava ključne pojmove vezane za ideju srpskog stanovišta, što ovu knjigu čini preko potrebnom dopunom „Duhu samoporicanja“ (u pripremi).

Promocija će biti održana u sredu, 8. aprila u 18 časova, u Multimedijalnoj sali UK „Palilula“.

Govore:

– Dr Milo Lompar, autor;

– Predstavnik izdavača.

Na tribini će knjiga prof. dr Mila Lompara biti na popustu i koštaće samo 500 dinara! Ne propustite!.Sreda, 8. april u 18 časova, Multimedijalna sala UK „Palilula“.

Rekli su o knjizi:

„Milo Lompar svojim delom govori o izvesnom sistemskom delovanju hrvatske kulturne politike, koja je kroz Jugoslaviju obezbedila svoj nastanak, na račun nestanka dela srpske kulture. Povratak srpskom stanovištu? objektivno i argumentovano upućuje na povezanost hrvatske kulturne politike sa titoizmom. Iz ovih veza u Hrvatskoj se razvija nacionalni mit, dok se u Srbiji, pod pritiskom „sekularnog sveštenstva“ neguje misao o novom jugoslovenstvu (unutar Jugosfere), kao jedinom izvesnom putu u budućnost.

Lomparova zbirka intervjua predstavlja svojevrsnu knjigu-udžbenik, koja je nastala iz svesti da „Kulture nisu spontani procesi… nisu samo prirodne pojave, one su i veštačke tvorevine“ (158) i koja ima zadatak da čitaocu pruži kap slobodoumlja i podstrek za sveukupno sagledavanje kulture kojoj pripada.

Povratak srpskom stanovištu zauzima društveno odgovornu poziciju i pripoveda o univerzalnim humanističkim vrednostima; o velikom i teškom duhovnom zadatku svake nacije; o najvećem svetskom frontu; o ljudskoj vrlini i moralu.“

(Milan Goromović, Letopis Matice srpske Knjiga 493, sveska 4, april 2014.)

 

Izvor: SRBIN INFO

 

Vezane vijesti:

MILO LOMPAR: NASTAVLjAMO ISTORIJSKO TRGOVANjE …

MILO LOMPAR: MIROSLAV KRLEŽA, OSIONI NEGATOR …

Lompar: Pokušavaju da kriminalizuju srpsku kulturnu i …

MILO LOMPAR O KULTURNOJ POLITICI … – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: