Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOMENTAR: Lozo

IZVESNI Stjepan Lozo, “stručnjak” montipajtonovsog profila i “istoričar”, posle 15 godina “istraživanja”, objavio je štampanu stvar predugog naslova u kojoj, na 700 stranica, tvrdi da su u NDH genocid zapravo izvršili Srbi nad Hrvatima.

Vuk Mijatović

Tako su, valjda, prema Lozovoj “istoriji”, u zločinačkoj nacističkoj Endehaziji, Maks Luburić i ustaška bratija jedva izvukli živu glavu sve bežeći od noža srpskih logoraša iz Jasenovca, Jadovna, Gospića. Posebno su, izgleda, prema nemoćnim Pavelićevim bojovnicima bila okrutna srpska deca iz Jastrebarskog i Stare Gradiške.

Ne znam da li je, u naletu skribomanije, Lozo i to pribeležio, ali nekako bi bilo logično da je taj srpski genocid počinjen u okviru velike jevrejske zavere protiv Hitlerovog nacističkog Rajha.

Ništa iz ove Lozove enciklopedije gluposti ne bi bilo vredno pomena da on nije deo trenda koji uzima maha. Umnožavajući svoje krvave bajke u hrvatskom javnom prostoru, ustaški nostalgičari i hodočasnici Blajburga, sve više prodiru u mejnstrim.

Od knjige o “hrvatskom vitezu Vejkoslavu Maksu Luburiću” do promocije filma i knjige “Mit o Jasenovcu” na HRT. Uz basiranje Hrvatskog katoličkog sveučilišta koje će u Sisku organizovati skup posvećen “lažima da je u tom gradu postojao koncentracioni logor za decu”.

Stvorena je čitava scena lažnih istoričara i dokumentarista koji taloženjem svojih laži pružaju podršku i “naučni” oslonac ljubiteljima lika poglavnika, negatorima zločina najokrutnije paradržavne tvorevine dvadesetog veka i svima koji sanjaju neku novu Endehaziju.

Davno je rečeno da su od ljudi koji nisu pročitali ništa, opasniji oni koji su u životu pročitali samo jednu knjigu. A šta ćemo sa onima kojima je ta jedna knjiga baš ona iz Lozovog pera?

Autor: Vuk Mijatović

Izvor: Večernje novosti

Vezane vijesti: 

Lozo: Srbi u NDH počinili genocid nad Hrvatima

Markovina: Nije problem Lozo, već učešće glavnih medija

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: