fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOLONA KRENULA KA DOBROVOLjAČKOJ

srna

ISTOČNO SARAJEVO, 3. MAJA /SRNA/ – Ispred Spomen-crkve u Miljevićima, u Istočnom Sarajevu, jutros je put Dobrovoljačke ulice u Sarajevu, gdje je prije 20 godina izvršen zločin nad pripadnicima bivše JNA koji su se povlačili iz ovog grada, krenula kolona autobusa sa članovima porodica ubijenih, preživjelima, te zvaničnicima Republike Srpske i lokalnih vlasti kako bi na mjestu zločina odali počast žrtvama.

Predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici Velimir Dunjić obišao je prethodno maršrutu kojom će se kretati kolona i mjesto na kojem će biti položeno cvijeće i upaljene svijeće u pomen na stradale.

„Federalna policija raspoređena je na svojim pozicijama, a saobraćaj će za vrijeme mirne šetnje sa cvijećem i upaljenim svijećama bivšom Dobrovoljačkom ulicom biti obustavljen i usmjeren na druge pravce“, rekao je Dunjić Srni.

Prema njegovim riječima, predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo dali su uvjeravanje da je situacija bezbjedna i da će skup proteći dostojanstveno i mirno.

Dunjić je istakao da kantonalni MUP u Sarajevu nema zvaničnu najavu eventualnog okupljanja pripadnika bivše Armije BiH i bošnjačkih paravojnih formacija na mostu Drvenija, u neposrednoj blizini mjesta stradanja vojnika JNA u Doborovoljačkoj ulici.

„Naš skup je najavljen i održavamo ga u duhu Zakona o javnom okupljanju MUP-a Kantona Sarajevo“, rekao je Dunjić i dodao da očekuje da će sve proći bez problema.

Koordinacija boračkih organizacija Kantona Sarajevo putem federalnih medija najavila je za isto vrijeme na mostu Drvenija pomen stradalim pripadnicima bivše Armije BiH.

Obilježavanju 20 godina od stradnja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici prisustvovaće ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, koji je i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Put Dobrovoljačke krenulo je i više narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, predstavnika Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i ambasador Srbije Ninoslav Stojadinović, te predstavnici lokalnih vlasti i predstavnici Boračke organizacije i udruženja porodica stradalih i nestalih u ratu.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: