fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ko sprema srpske kasarne za islamske regrute

Foto: AP/Darko Vojinović
Foto: AP/Darko Vojinović

Srbija u geopolitičkom rasporedu snaga već postaje rezervna zemlja i karantin za migrante pred vratima EU

Posle užasnog terorističkog napada islamskih terorista na Pariz, Evropa kakvu poznajemo više neće biti ista. Srbija ne sme da čeka više ni minut, već mora preduzeti najenergičnije mere za odbranu naše teritorije i naših građana od potencijalnih terorista. Uz pomoć vojske, neophodno je što pre hermetički zatvoriti granicu sa Makedonijom za nelegalni ulazak migranata na našu teritoriju.

Ako su se naše proevropske političke elite toliko trudile da svedu srpsku vojsku na najmanju meru, zar nam sada predstoji da od srpske armije – stvaramo islamsku? Učinili su sve da ukinu redovno služenje vojnog roka, da bi u srpske kasarne uselili islamske regrute. Tamo gde je nekada spavao srpski vojnik, sada će „spavati“ i čekati da se aktivira neki novi Ahmed iz Sirije.

Nenad Popović

O AUTORU
Nenad Popović je uspešni poslovni čovek i predsednik Srpske narodne partije.

Naše vlasti moraju odmah da odustanu od plana da kasarne u Srbiji preurede u prihvatne centre za smeštaj migranata. Kasarne pripadaju Vojsci. Nedajbože da nekada srpska vojska mora da patrolira kao što danas patrolira francuska vojska u Parizu. Ali ozbiljne države moraju da budu spremne i na taj scenario.

Nažalost, olako su odbacivani obaveštajni podaci o teroristima među migrantima, pa je zbog toga vrlo verovatno da je Ahmed baš u Beogradu dobio topao par čarapa i cipela pre nego što se zaputio u svoju poslednju misiju ka Parizu.

Poslednjih dana u Srbiju kod Preševa ulazi oko 10.000 ljudi dnevno i izbegličkim kolonama se ne vidi kraj. Šta je još posle masakra u Parizu potrebno da otrezni pojedince od vođenja samoubilačke migrantske politike?

Zaista nisam radostan što moj predlog o podizanju zida na granici sa Makedonijom postaje jedino rešenje dramatičnog migranstkog pitanja.

Dok lideri EU štite granice svojih zemalja, mi se pravimo veći Evropljani i od predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera. On je bar bio iskren kada je najavljivao izbeglički pakao na Balkanu. Sada taj pakao vlada Evropom.

Dogodilo se ono na šta sam sve vreme upozoravao: Srbija u geopolitičkom rasporedu snaga već postaje rezervna zemlja i karantin za migrante pred vratima EU. Zabluda je da će zid izolovati Srbiju. Istina je da će zid zaštititi Srbiju od mogućnosti da nas migranti okupiraju. Kada zauzmu kasarne, koja sila će ih odande isterati? Zar ćemo rizikovati da postanemo regrutni centar islamista, čija meta može postati Beograd?

Objavljeno u „Politici“ 18. novembra 2015.

 

Izvor: SRBIN INFO

 

Vezane vijesti:

Nisu ovo ni izbeglice ni migranti, ovo je preseljenje čitavih

Rusija naredni cilj islamista?

Zašto niko ne žali 286 streljanih Ruskinja u Ukrajini?

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: