Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

KNjIGA SAMOSVESTI ISTORIOGRAFIJE HOLOKAUSTA

Datum objave: sreda, 2 novembra, 2011
Objavljeno u Knjige i feljtoni
Veličina slova: A- A+

Knjiga

English

Početkom septembra objavljena je knjiga Jovana Ćulibrka Istoriografija holokausta u Jugoslaviji, zajedničko izdanje Instituta za teološka istraživanja Bogoslovskog fakulteta i Fakulteta bezbednosti iz Beograda.
Ovom knjigom “istoriografija je dobila temeljno i savesno napisan rad, koji će morati da konsultuje svako ko želi da se upozna ne samo sa temom istoriografije holokausta u Jugoslaviji, već i sa temom holokausta, jer ovo je ujedno i vredan doprinos opštoj istoriografiji holokausta”, napisao je dr Milan Koljanin, prvi recenzent knjige. Na tragu autorove misli može se reći da je jugoslovenska, ili bar srpska istoriografija holokausta donela plod svoje zrelosti, knjigu samosvesti naše istoriografije holokausta. Među nespornim vrlinama knjige čitalac će naći široko i dubinsko poznavanje jugoslovenskih i stranih istoriografija holokausta, plodonosno sučeljenih u knjizi Jovana Ćulibrka. Autorov stil je novina u ovoj vrsti literature i ne dopušta čitaocu da ostane po strani od dubina centralne tema ljudske istorije u XX veku.
Recenzija dr Milana Koljanina sa Institita za savremenu istoriju, Beograd
Recenzija Simona Epštajna s Jevrejskog univerziteta u Jerusalimu

 

RECENZIJA-KNjIGA SAMOSVESTI ISTORIOGRAFIJE HOLOKAUSTA

 

Izvor: jasnenovac-odbor.jpg
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top