fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Karamarko u Izraelu postao antifašista?

Nekadašnji lider HDZ-a Tomislav Karamarko, koji se oslanjao na zagovornike ustaške NDH i štitio ministre koje su se bavili revizijom Drugog svjetskog rata, sada obilazi Izrael i izražava saučešće stradalima u Holokaustu.

Tomislav Karamarko na obeležavanju godišnjice Blajburga
Tomislav Karamarko na obeležavanju
godišnjice Blajburga
Foto: Fonet/AP

On je posjetio „Jad Vašem“, spomenik žrtvama Holokausta, i napisao na „Fejsbuku“ da „nijedna zemlja ne može istinski krenuti naprijed bez iskrenog suočavanja sa tragedijama vlastite prošlosti“.

Karamarko, sada protivnik nacizma i fašizma, poznat je po gostovanju u emisiji „Bujica“, koju vodi osuđeni narko-diler Velimir Bujanec, poznat po svojim neskrivenim fašističkim stavovima i koji je prostitutke plaćao kokainom.

Bujanec, kojeg je Karamarko koristio kao medijsku platformu, poznat je i po svom slikanju u nacističkoj uniformi sa svastikom na ramenu.

Narko-diler je u vrijeme fotografisanja u uniformi, nad kojom se Karamarko danas sablažnjava, još uvijek bio pripadnik omladine HDZ-a.

„Nisu u Jasenovcu Jevreji završavali po nekom rasnom ključu, nego zato što su, isto kao i Srbi i komunisti, bili protiv hrvatske države.

Jasno je za kakvo se rješenje srpskog pitanja zalažem: trećinu iseliti, trećinu lojalnih prekrstiti, a trećinu, zločince, poubijati“, poručivao je Karamarkov prijatelj Bujanec.

On je, uz blagonaklono ćutanje Karamarka, izjavio:

„Volim da ponavljam ono što su govorili naši djedovi ustaše: `Bog na nebu, hrvatski narod na zemlji`. Ja još dodajem – Jasenovac između“.

U Bujančevoj emisiji Karamarko je promovisao sebe i svoju stranku.

Liberalni portali u Hrvatskoj ocjenjuju da Karamarko jedno priča u Hrvatskoj, a drugo u Izraelu, te napominju da je u doba Karamarkove vlade počelo jačanje ustaškog sentimenta, koje od tada ima uzlaznu putanju.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Ustaško divljanje u Blajburgu | Jadovno 1941.

Srbija nije uplašena reakcijom Hrvatske | Jadovno 1941.

Liberasion: Svjetski intelektualci traže smjenu Hasanbegovića

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: