fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kapetanu Draganu će biti suđeno u Splitu

Dragan Vasiljković 02Kapetanu Draganu ipak će suditi u Splitu. Odbijen je, naime, zahtjev za delegacijom suda kojeg je zatražila advokat Dragana Vasiljkovića, i to dan prije sjednice sudskog vijeća splitskog Županijskog suda koje je trebalo odlučiti o osnovanosti optužnice.

Zahtjev je opravdan lakšim dolaskom svjedoka budući da Vasiljkovića terete da je počinio i ratni zločin na području Gline pa je obrana smatrala da će lakše doći do suda u Rijeci ili Zagrebu, nego Splitu.

Vasiljković je već ranije tražio izuzeće svih sudija splitskog suda, ali je odbijen. Smatrao je da neće imati pravedno suđenje jer su splitske sudije s područja koje je obuhvaćeno optužnicom. Već je zatražio i obustavu postupka koji mu je, kako tvrdi, montiran iz šovinističkih pobuda.

Nakon što su konačno riješeni svi tehnički problemi, sudija Vladimir Živaljić zakazat će sjednicu na kojoj će se odlučiti o optužnici. Pretpostavlja se da će vijeće potvrditi optužnicu.

Nakon toga bi trebalo biti poznato i ko će suditi kapetanu Draganu, kojem društvo u ćeliji ne pravi više Dragan Paravinja, već general JNA Borislav Đukić, optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno, rušenje brane Peruča.

Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Kapetan Dragan na putu za Zagreb

Kapetan Dragan očekuje pomoć Srbije u dokazivanju nevinosti …

Kapetan Dragan: Pobijediću Hrvatsku na sudu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: