fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kandićeva satanizuje Srbe

Staša Košarac
Staša Košarac

BANjALUKA, 28. APRILA – Rukovodilac Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske /RS/ Staša Košarac pozvao je danas žrtve rata i sve građane u RS da ne nasjedaju na „najnoviju podvalu direktora beogradskog Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić“, koja po svaku cijenu želi da „do kraja provede projekat satanizacije Srba“ na prostoru bivše Jugoslavije.

„Akcija prikupljanja milion potpisa podrške osnivanju REKOM-a /Koalicije za regionalnu komisiju za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima počinjenim od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše Jugoslavije/, koja će, navodno, obezbijediti da se ubrza proces traženja nestalih i utvrdi tačan broj ubijenih, samo je jedan od načina da se na bankovni račun Kandićeve i ostalih `humanista` okupljenih oko nje slije pozamašna svota novca stranih donatora“, rekao je Košarac Srni.

On je ocijenio da će Kandićeva i slični njoj bez pogovora „platiti“ namjeru da se zacementira njima prihvatljiva istina o krvavom ratu devedesetih godina na ovom području.

Košarac i dodao da će se protiv takve iskrivljene istine, koju propagiraju Nataša Kandić i njeni finansijeri, Srbi boriti snagom argumenata i činjenica, kao što su to i činili sve ratne i poratne godine.

Nema potrebe da se traženjem nestalih i popisom žrtava bavi Nataša Kandić, smatra Košarac, jer u Srpskoj postoje institucije čiji je to posao i koje imaju bezrezervnu podršku republičke vlasti na svim nivoima.

„Ukoliko stranci žele da nam pomognu, mogu to da učine na način da objektivno i nepristrasno sagledaju sve aspekte rata koji se vodio na području bivše Jugoslavije i da napokon priznaju da su i Srbi bili stradalnici, a ne agresori, dželati i zločinci, kako ih već dvije decenije karakterišu svjetski moćnici i njihovi mediji“, zaključio je Košarac.

Regionalna kampanja prikupljanja milion potpisa za osnivanje REKOM-a prije dva dana počela je u Beogradu, Sarajevu, Ljubljani, Zagrebu, Banjaluci, Prištini, Skoplju i Podgorici i trajaće do 6. juna.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: