fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna2.jpg

ШАМАЦ, /СРНА/ – У Спомен – капели у Писарима
код Шамца 12. септембра служен jе  традиционални
молитвени помен за 16 погинулих бораца Воjске Републике Српске и jедну цивилну жртву Одбрамбено – отаџбинског рата.Парастос jе служио шамачки свештеник Јово Лакић, а уз породице погинулих, мjештане Писара и околних мjесних заjедница, присуствовало jе комплетно руководство општине Шамац. 

Начелник општине Шамац Саво Минић рекао jе да jе обавеза
општине да помаже породицама погинулих и да ће учинити све да се њихови наjмилиjи
достоjно памте.

„Имамо прилику да испунимо своjу обавезу према онима коjи су дали темеље Српскоj. Они су нас задужили и ми ћемо то урадити. Увиjек морамо поштовати ту наjвећу жртву и направити вjерски помен, и на таj начин продужити сjећање на див jунаке“, рекао jе Минић.

Минић jе истакао да се у овом селу родила идеjа о организациjи мемориjалног фудбалског турнира, jер jе међу погинулим било и фудбалера, те додао да би и породицама погинулих било драго да се направи нешто у знак сjећања на њихове наjмилиjе.

Син погинулог борца Луке, Стево Лукић каже да jе његов отац погинуо на брвничком ратишту 1992. године, гдjе су се водиле жестоке борбе.

„Евоцирамо успомене, не смиjемо да заборавимо, jер су за Републику Српску дали нешто наjважниjе, а то jе живот“, рекао jе Лукић.

 

 

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: