fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ГРАБОВАЦ: ИЗБЈЕГАВАЊЕ ИЗВОЂЕЊА ПРАВИХ СВЈЕДОКА ЗА СИЈЕКОВАЦ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/sijekovac.jpg

Предсjедник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода Марко Грабовац сматра да Тужилаштво БиХ избjегава да изведе праве свjедоке догађаjа у Сиjековцу код Брода и да jавно прозове Хрватску за извршену агресиjу на БиХ у овом граду 1992. године.

„Тужилаштво БиХ свjесно избjегава да Суду БиХ предложи свjедоке ексхумациjе масовне гробнице у Сиjековцу и превоза тих тjела у Високо“, рекао jе Грабовац Срни.

Он jе упозорио на чињеницу да сваки дан умиру свjедоци догађаjа у Сиjековцу, док Тужилаштво БиХ изводи наводне свjедоке коjи немаjу никакве везе са ратним догађаjима у Броду и Сиjековцу.

Коментаришући за април наjављено изношење завршних риjечи пред Судом БиХ на суђењу Земиру Ковачевићу, оптуженом за ратни злочин почињен над српским цивилима у селу Сиjековац код Брода у марту 1992.године, Грабовац jе рекао да Тужилаштво и Суд БиХ избjегаваjу да пред лице правде изведу праве наредбодавце и извршиоце злочина над српским цивилима у Сиjековцу коjи се, како jе рекао, сигурно налазе у Хрватскоj.

„Сиjековац мора да буде `приоритет приоритета` када jе риjеч о процесуирању ратних злочина у БиХ, jер jе Хрватска у овом селу,уз помоћ муслиманских паравоjних формациjа, извршила злочин у овом селу“, истакао jе Грабовац.

Грабовац jе рекао да су породице српских жртава из Сиjековца незадовољне радом Суда и Тужилаштва БиХ на процесуирању злочина почињених над Србима у Сиjековцу и Броду.

Извор: срна

Везане виjести:

Сиjековац: Злочин без казне – Jadovno 1941.

Масакр у селу Сиjековцу – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: