Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Kad bogatim Arapima odbrusiš: Nije zemlja na prodaju

Datum objave: ponedeljak, 17 oktobra, 2016
Veličina slova: A- A+

Ovih dana mi se javi par do jučerašnji komšija, opet istim povodom i sa istim pitanjem!

Do sada sam par puta bila u zabludi kada me tako zovnu, moje komšije Srbi, mislila sam u mojoj zabludi da me zovu da provjere kako sam! Obično i krenu sa takvim pitanjima, a završe sa:

– „Ima jedan čovjek raspituje se da kupi ono vaše zemlje: Eto prodao je taj i taj, pa i ono vaše bi taj čovjek kupio ako ste voljni prodati, ta ionako se ne mislite valjda vraćati amo…“.

Jako je lijepo kada tvoje stare komšije misle na tebe! Obradujem se ja kada zovnu, nije da nisam, samo eto nešto me štrecne u grudima kada me obavjeste da su svi ti bajni kupci neki pridošli bogati Arapi.

Ma nebi me to brecnulo da je moja zemlja negdje u Saudijskoj Arabiji, prodala bi ja tu zemlju, ali ta zemlja je u dolini Neretve. A to je sve skupa u Hercegovini… jes’ ono da je granica trenutno Federacije i Srbske Republike malo uviše prema Nevesinju, pa nešto razmišljam, danas su kupili Arapi u Čelebićima, sutra će u Bjeloj, prekosutra na Borcima, a šta ako daju dobru ponudu pa im i Čičevljani i Kuljani prodaju ono ispod i oko Ratkamena, povedeni čaršijskim primjerom, da pribave tako bogate komšije Arape i ustaničkom Nevesinju?!

Računam samo za koliko vremena tim Arapima treba da stignu do turističkog Trebinja?

Uz prvu jutarnju kafu, eto sve nešto računam, hoće to mene računanje, samo eto još nisam izračunala za koliko novca da prodam zemlju u dolini Neretve… E da bi kupila nove komšije Arape, rođenoj braći u Hercegovini, mislim na onaj ostatak Hercegovine što se još zove entitet Srbska Republika, za sada još nisam izračunala, nešto mi ova računica nikako ne ide na ruku.

Ma evo što ne ide na ruku, neće mi ni na digitron, sve nula do nule!

Slađana Antić
———–

Piše: Biljana Diković

Izvor: FBReporter

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top