fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Jevrejske verske vođe u Poljskoj: Poljaci nisu antisemiti

Jevrejske verske vođe u Poljskoj saopštile da su uvređene zbog izjave ministra spoljnih poslova Izraela da su Poljaci „posisali antisemitizam s majčinim mlekom“

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Jevrejske vođe su izdale saopštenje u kome se navodi da se optuživanjem svih Poljaka za antisemitizam negira počast koju su hiljade Poljaka dobile u Memorijalnom centru Holokausta „Jad Vašem“ u Izraelu, zbog pomaganja Jevrejima u toku Drugog svetskog rata.

Komentar ministra Izraela Kaca, koji je citirao bivšeg izraelskog premijera Jicaka Šamira kada je rekao da su svi Poljaci antisemiti, doveo je do otkazivanja sastanka centralnoevropskih vođa u Izraelu ove nedelje.

Češki premijer Andrej Babiš rekao je da je planirani sastanak V4 u Izraelu sa njegovim kolegama iz Mađarske, Poljske i Slovačke otkazan usled gorke rasprave između Poljske i Izraela.

Češka, Mašarska, Poljska i Slovačka članice su nezvanične grupe poznate kao Visegrad grupa ili V4.

Izvor: TANJUG

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: