fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Izvadili srce iz živog srpskog mladića

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/ovk-trgovina-organima.jpg

BEOGRAD- Radio-televizija Srbije prikazala je sinoć intervju sa zaštićenim svjedokom, bivšim pripadnikom OVK, koji je kao neposredni učesnik opisao strahote i brutalnost uzimanja organa, odnosno srca od srpskog mladića u jednoj improvizovanoj bolnici na sjeveru Albanije.

 

U direktnom razgovoru sa novinarom RTS-a ovaj svjedok, čiji je lik bio zamagljen, a glas izmijenjen, dao je na albanskom jeziku zastrašujući iskaz prepun detalja o brutalnoj operaciji uzimanja organa.

„Dali su mi skalpel i rekli šta da radim na tijelu, da napravim jednu liniju, da ga rasiječem počevši od grkljana do kraja rebara“, opisao je svjedok hiruršku intervenciju uzimanja srca od srpskog mladića.

On je opisao da je taj mladić od 19,20 godina bio doveden i položen na jednu klupu, da su ga četvorica držali dok su mu na živo sjekli grudni koš i izvadili srce.

„Mladić na stolu nije bio Albanac, otimao se, ali su ga još čvršće držali. Zapomagao je i prizivao Boga. Govorio je `Bože nemojte me zaklati, nemojte me ubiti`“, ispričao je svjedok.

On je naveo da je u prisustvu dvojice ljekara – jednog starijeg i jednog mlađeg, koji su bili u srodstvu i koji su ga prethodno obučavali za ovakve stvari, počeo da siječe mladića skalpelom.

Svjedok je ispričao da je mladić, kada ga je isjekao do polovine grudi, počeo da vrišti da ga ne kolju, a onda je izgubio svijest.

„Da li je umro ne znam. Poslije toga nije otvarao oči“, ispričao je ovaj svjedok, koji je rekao za starijeg ljekara da je sada poznat u svijetu i na Kosovu.

Svjedok je potom opisao kako je uz pomoć tog ljekara izvadio srce improvizovanim makazama napravljenim od bajoneta, kako je srce stavljeno u teglu sa medicinskom tečnošću, a potom u frižider sa ledom.

On je rekao da je srce potom kolima marke „volvo“ odvezeno na aerodrom Rinas kod Tirane, gdje je vidio albansku vojsku u uniformama i mali avion sa turskom zastavom iz kojeg je izašla jedna osoba kratke brade koja nije bila Albanac.

„Onda sam shvatio da se ne radi o otadžbini, nego o biznisu, trgovini organima“, rekao je ovaj svjedok, kojem je prilikom medicinske obuke bilo rečeno da se obučava za transplantacije organa u slučaju potrebe da se spase život komandantima OVK.

Svjedok je naveo da je operaciji prisustvovao, kako je rekao, visoki poznati nadređeni, koji mu je poručio: „Svaka čast, pozlatilo ti se, takvi nam borci trebaju“.

On je naveo da je obučavan na sjeveru Albanije i da je operacija koju je izveo izvršena u jednoj školi koja je pretvorena u bolnicu, ali da nije riječ o „žutoj kući“.

Zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da je iz iskaza jasno da je ova jeziva intervencija vršena bez anestezije i da je večeras prikazan samo jedan odsto od onoga što je svjedok ispričao srpskom tužilaštvu.

Vekarić je rekao da je 16 mjeseci Tužilaštvo Srbije za ratne zločine provjeravalo iskaz svjedoka na sve načine.

On je dodao da zbog istrage večeras nije emitovano mjesto, niti lica koja su prisustvovala ilegalnoj operaciji, iako tužilaštvo zna o kome se radi.

 

Izvor: FRONTAL/SRNA

 

Vezane vijesti:

SVJEDOK JE BIVŠI PRIPADNIK OVK

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: