Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Izabrali smo život i spasili dušu

Bratislav Miladinović, doktor Gaja iz Aleksinca u jednom trenu je izgubio tri najrođenija člana porodice

Bratislav Miladinović / Print screen Youtube
Bratislav Miladinović / Print screen Youtube

Aleksinac – Kada vam život nanese bol, žal i tugu, pred vama su dve mogućnost: da izgubite veru u pravdu i Boga ili da nastavite da živite u nadi da će pravda biti zadovoljena ako ne na zemaljskom u nebeskom životu. Izabrao sam život i svoju dušu sačuvao, ovim rečima se sinoć svojim sugrađanima obratio Bratislav Miladinović, doktor Gaja iz Aleksinca kome su NATO bombe u jednom trenu ubile sestru Snežanu, oca Dragoljuba i majku Ljubicu a teško ranile ćerku Dijanu, sina Marka i suprugu Vukicu.

– Živim i borim se da prevaziđem bol, borim se za ozdravljenje svoje i tuđe dece, za oporavak svoje i svih ostalih porodica. U mom i u osmehu moje dece nastavlja da živi lepota moje seste, dobrota moje majke i čestitost mog oca, drhtavim glasom se doktor Gaja priseća svojih najmilijih.

– Nemoguće je zaboraviti takvu tragediju i posle 19 godine opet sam isto uznemiren i vraćaju mi se slike. Ne znam kome je bilo teže, supruzi koja je spašavala decu iz ruševina ili meni koji sam za strašnu vest saznao dok sam bio na ratištu.

Miladinovići su uspeli da zaleče rane i Dijana i Marko su sada svoji ljudi. Ćerka je pošla očevim stopama a Marko je dizajner. Imali su samo 14 i 10 godina kada su NATO bombe porušile njihov dom ali nisu razorile porodicu.

– Posle takve traume teško je ostati normalan ali mi smo se izborili za našu decu. Velika smo podrška jedni drugima i to nam je dalo snagu, kaže Vukica.

Autor: D.A.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

„Srbi, izvinite. Volim vas“

Boli kao da je bilo juče, bombe mi ubile najmilije

Bolno sećanje Ivane Mitić: Šestoro su nam ubili, u trenu

Nisam te zaboravio

Djecu vam nećemo oprostiti: Dan kad je NATO ubio Milicu Rakić

Podjećanje na NATO napad na voz: Ubistvo s predumišljajem u Grdeličkoj klisuri (FOTO/VIDEO)

Sećanje na NATO bombardovanje u Aleksincu – Vučić: Srbija je uspela da se podigne iz pepela i samo traži da bude svoja na svome i ništa više(VIDEO)

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: