fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ISTRAJATI U ZAHTJEVU ZA SMJENU DžAFEROVIĆA

Nedeljko Mitrović

Nedeljko Mitrović


Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila zatražila je od poslanika iz Republike Srpske u parlamentu BiH da budu jedinstveni i istrajni u inicijativi za smjenu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića.

„Smatramo da ima dovoljno osnova sumnje da je Džaferović bio svjedok ubistava srpskih boraca i civila na Ozrenu gdje se još 132 vode kao nestali. Koliko je naš zahtjev opravdan, najbolje dokazuje podatak da je iz grobnice u Stogu na Ozrenu ekshumirana 21 žrtva, od kojih ih je 17 bez glava“, ističe se u otvorenom pismu svim poslanicima koje je uputilo Predsjedništvo Republičke organizacije i Odbor porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Republička organizacija navodi da ovaj zahtjev ne znači podršku bilo kojoj političkoj opciji, već da je donesen iz moralnih i svakih drugih razloga, jer je neprihvatljivo da politički funkcioner sa takvim mogućim saznanjima o zločinima nad Srbima predsjedava multietničkim parlamentom u BiH.

„S obzirom na vrlo osjetljivo pitanje, Republička organizacija koja predstavlja žrtve rata iz Republike Srpske, a posebno nestala lica, neće odustati od ovog zahtjeva koji je ranije javno saopšten na regionalnom i lokalnim nivoima“, zaključuje se u otvorenom pismu.

Zaključak o upućivanju otvorenog pisma usvojen je juče u Banjaluci na zajedničkoj sjednici Predsjedništva Republičke organizacije i Odbora.

Bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo Tužilaštvu BiH dostavio je prijavu zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanje ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u mjestu Vozuća, opština Zavidovići, protiv tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika Džaferovića.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png
Vezane vijesti:

MITROVIĆ: DžAFEROVIĆ NE MOŽE VODITI … – Jadovno 1941.

MITROVIĆ: NEMA MJESTA ZADOVOLjSTVU ICMP-a – Jadovno …

MITROVIĆ: OTVORENO PISMO … – Jadovno 1941.

MITROVIĆ: IDENTIFIKACIJE U ZAVODU ZA … – Jadovno 1941.

Mitrović: Uvreda srpskih žrtava rata – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: