Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

ISPITATI ISTICANjE ZASTAVE “RBiH” U MRKONjIĆ GRADU

Datum objave: petak, 10 avgusta, 2012
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/mrkonjic.jpg

BANjALUKA, 9. AVGUSTA /SRNA/ – Boračke organizacije Republike Srpske i Mrkonjić Grada pozvale su sve nadležne istitucije Srpske da ispitaju slučaj isticanja zastave tzv. “Republike BiH” ispred Muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu. “Tražimo da se pozovu na odgovornost lica koja su isticala zastavu ‘RBiH’, negirajući pri tom postojeće ustavno-pravno uređenje BiH”, ističe se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske /BO RS/.

U saopštenju se podsjeća da su Ibrahim Halilović i Hajnal Marjan ratnom zastavom “RBiH” provocirali građane i policiju Mrkonjić Grada, pozivajući se na ‘zajedničke tekovine’ i ZAVNOBiH.

“Provokacija se, zahvaljujući toleranciji policije i građana, svela na mentalno iživljavanje i silovanje istine i stvarnosti”, navodi BO RS.

BO RS ocijenila je da nije za potcjenjivanje čak i taj neuspjeli pokušaj poništavanja Srpske i dejtonske BiH, kao i prizivanje ratne republike Alije Izetbegovića, pod kojom su na srpski narod jurišali i “hosovci i mudžahedini”.

U saopštenju se napominje da su “građanima Mrkonjić Grada najbolniji posljednji i Drugi svjetski rat, kada su ustaški koljači Srbe pretvorili u nekoliko hiljada humki”.

“Masovna grobnica u Mrkonjić Gradu još nije oplakana, a zločinci šetaju slobodno, kao i oni koji su ih prizivali u zločin, a koji sada osmišljavaju performanse i obesmišljavaju mir i suživot i Dejtonski sporazum i samu realnost, iznova pozivajući u rat”, zaključio je BO RS.

Ibrahim Halilović i Hajnal Marjan su 6. avgusta ispred Muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu sa zastavom tzv. “Republike BiH” provocirali građane i policiju Mrkonjić Grada, pozivajući se na “zajedničke tekovine” i ZAVNOBiH.

 

 

Izvor: srna
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top