Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

ISPITATI ISTICANjE ZASTAVE “RBiH” U MRKONjIĆ GRADU

Datum objave: petak, 10 avgusta, 2012
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/mrkonjic.jpg

BANjALUKA, 9. AVGUSTA /SRNA/ – Boračke organizacije Republike Srpske i Mrkonjić Grada pozvale su sve nadležne istitucije Srpske da ispitaju slučaj isticanja zastave tzv. “Republike BiH” ispred Muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu. “Tražimo da se pozovu na odgovornost lica koja su isticala zastavu ‘RBiH’, negirajući pri tom postojeće ustavno-pravno uređenje BiH”, ističe se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske /BO RS/.

U saopštenju se podsjeća da su Ibrahim Halilović i Hajnal Marjan ratnom zastavom “RBiH” provocirali građane i policiju Mrkonjić Grada, pozivajući se na ‘zajedničke tekovine’ i ZAVNOBiH.

“Provokacija se, zahvaljujući toleranciji policije i građana, svela na mentalno iživljavanje i silovanje istine i stvarnosti”, navodi BO RS.

BO RS ocijenila je da nije za potcjenjivanje čak i taj neuspjeli pokušaj poništavanja Srpske i dejtonske BiH, kao i prizivanje ratne republike Alije Izetbegovića, pod kojom su na srpski narod jurišali i “hosovci i mudžahedini”.

U saopštenju se napominje da su “građanima Mrkonjić Grada najbolniji posljednji i Drugi svjetski rat, kada su ustaški koljači Srbe pretvorili u nekoliko hiljada humki”.

“Masovna grobnica u Mrkonjić Gradu još nije oplakana, a zločinci šetaju slobodno, kao i oni koji su ih prizivali u zločin, a koji sada osmišljavaju performanse i obesmišljavaju mir i suživot i Dejtonski sporazum i samu realnost, iznova pozivajući u rat”, zaključio je BO RS.

Ibrahim Halilović i Hajnal Marjan su 6. avgusta ispred Muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu sa zastavom tzv. “Republike BiH” provocirali građane i policiju Mrkonjić Grada, pozivajući se na “zajedničke tekovine” i ZAVNOBiH.

 

 

Izvor: srna
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top