fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ISPITATI ISTICANjE ZASTAVE „RBiH“ U MRKONjIĆ GRADU

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/mrkonjic.jpg

BANjALUKA, 9. AVGUSTA /SRNA/ – Boračke organizacije Republike Srpske i Mrkonjić Grada pozvale su sve nadležne istitucije Srpske da ispitaju slučaj isticanja zastave tzv. „Republike BiH“ ispred Muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu. „Tražimo da se pozovu na odgovornost lica koja su isticala zastavu ‘RBiH’, negirajući pri tom postojeće ustavno-pravno uređenje BiH“, ističe se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske /BO RS/.

U saopštenju se podsjeća da su Ibrahim Halilović i Hajnal Marjan ratnom zastavom „RBiH“ provocirali građane i policiju Mrkonjić Grada, pozivajući se na ‘zajedničke tekovine’ i ZAVNOBiH.

„Provokacija se, zahvaljujući toleranciji policije i građana, svela na mentalno iživljavanje i silovanje istine i stvarnosti“, navodi BO RS.

BO RS ocijenila je da nije za potcjenjivanje čak i taj neuspjeli pokušaj poništavanja Srpske i dejtonske BiH, kao i prizivanje ratne republike Alije Izetbegovića, pod kojom su na srpski narod jurišali i „hosovci i mudžahedini“.

U saopštenju se napominje da su „građanima Mrkonjić Grada najbolniji posljednji i Drugi svjetski rat, kada su ustaški koljači Srbe pretvorili u nekoliko hiljada humki“.

„Masovna grobnica u Mrkonjić Gradu još nije oplakana, a zločinci šetaju slobodno, kao i oni koji su ih prizivali u zločin, a koji sada osmišljavaju performanse i obesmišljavaju mir i suživot i Dejtonski sporazum i samu realnost, iznova pozivajući u rat“, zaključio je BO RS.

Ibrahim Halilović i Hajnal Marjan su 6. avgusta ispred Muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu sa zastavom tzv. „Republike BiH“ provocirali građane i policiju Mrkonjić Grada, pozivajući se na „zajedničke tekovine“ i ZAVNOBiH.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: