Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Irinej Nikoliću: Teslu sahraniti u porti Hrama Svetog Save

Patrijarh srpski Irinej predložio je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da posmrti ostaci Nikole Tesle budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save.

Patrijarh srpski Irinej i Tomislav Nikolić    Foto: TANJUG
Patrijarh srpski Irinej i Tomislav Nikolić
Foto: TANJUG

Irinej i Nikolić su razgovarali o radovima na obnovi Hrama, a patrijarh je na sastanku izložio i predlog da će mu biti podignut i spomenik.

U saopštenju iz Nikolićevog kabineta se navodi da su na sastanku analizirane dosadašnje aktivnosti na prikupljanju sredstava za izradu mozaika, kao i pripremnih radnji za postavljanje živopisa u unutrašnjosti Hrama Svetog Save.

Nikolić je istakao da je veoma važno usaglasiti informacije i aktivnosti i utvrditi presjek stanja na izradi mozaika.

On je podvukao da je sada ključni momenat da se još snažnije u završne radove uključe domaći privrednici i pojedinci, s obzirom na to da se radi o obnovi simbola jedinstva i duhovnosti srpskog naroda – Hrama Svetog Save.

“Srbija je zahvalna na donaciji Ruske Federacije i pokazanoj želji da se finansira izrada dijela mozaika“, naglasio je Nikolić.

On je dodao da je veoma važno da te izvođače radova bira ruska strana, a da nadzor sprovede komisija formirana pri Sinodu Srpske Pravoslavne Crkve.

Patrijarh Irinej je naglasio da je Hram Svetog Save mjesto duhovnog okupljanja Srba i podvukao da je veoma važno da se svi ujedinimo u njegovoj obnovi, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: