Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Indiri Kamerić četiri godine za zločine u Brodu

Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je, u drugostepenom postupku, Indiru Kamerić na četiri godine zatvora za zločin nad srpskim i bošnjačkim civilima na području Bosanskog Broda 1992. godine, što je za godinu dana više od prvostepene presude.

Kamerićeva je prvostepenom presudom od 17. aprila prošle godine bila osuđena na tri godine zatvora.

Tužilaštvo BiH izjavilo je žalbu na prvostepenu presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivičnopravnoj sankciji, sa prijedlogom da Apelaciono odjeljenje Suda BiH žalbu uvaži, a prvostepenu presudu preinači, u pogledu oslobađajućeg dijela presude, kao i odluke o kazni, te optuženoj izrekne kaznu zatvora u dužem trajanju, saopšteno je iz Suda BiH.

Odbrana je izjavila žalbu zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepoptuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede krivičnog zakona i odluke o krivičnopravnoj sankciji, sa prijedlogom da vijeće Apelacionog odjeljenja uvaži žalbu i pobijanu presudu ukine, te odredi održavanje pretresa pred tim vijećem.

Apelaciono vijeće Suda BiH je 15. decembra održalo javnu sjednicu na kojoj su Tužilaštvo BiH i odbrana optužene ostali u cjelosti kod navoda iz podnesenih žalbi, te je, nakon toga, donijelo navedenu odluku.

Sud je proglasio Kamerićevu krivom, jer je od aprila do oktobra 1992. godine, kao pripadnik 101. bosansko-brodske brigade Hrvatskog vijeća odbrane, na Stadionu „Polet“ i u zgradi Stanice milicije učestvovala u psihičkom i fizičkom mučenju i nečovječnom postupanju prema zatvorenim civilima.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Optužnica zbog zločina nad srpskim civilima u Brodu

Brnjić osuđen za silovanje Srpkinje, trojica oslobođeni

Baotić optužen za ratne zločine nad Srbima u Orašju

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: