fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Incident u Karlovcu: Vandali kamenovali pravoslavnih hram

Nepoznati napadači zasuli su kamenicama Saborni hram Svetog oca Nikolaja u Karlovcu, navodi se na internet stranici Eparhije gornjokarlovačke

Foto Eparhija gornjokarlovačka
Foto Eparhija gornjokarlovačka

Nepoznati napadači zasuli su kamenicama Saborni hram Svetog oca Nikolaja u Karlovcu, navodi se na internet stranici Eparhije gornjokarlovačke.

„U prethodnim danima vandali su kamenicama zasuli bočnu stranu hrama sa željom da unište nadzorne kamere, koje su upravo sa ciljem sprečavanja ovakvih događaja i napada postavljene iznad ulaznih vrata na hramu. Ovog puta pričinjena je materijalna šteta na fasadi hrama i oštećen sistem video nadzora“, navodi se na sajtu te eparhije.

Odmah po otkrivanju dela, obaveštena je nadležna policijska uprava, čiji su službenici izašli na lice mesta, izvršili uviđaj i konstatovali činjenično stanje.

„Nažalost, razbijanje prozora, kamenovanje, ispisivanje grafita sa simbolima ustaške ideologije, obijanja i krađe u godinama koje su iza nas postali su svakodnevnica u životu Sabornog hrama i Pravoslavne crkve u gradu Karlovcu. Ovaj događaj kao i svi ostali nisu samo kriminalne prirode, sa željom ka otuđenju i sitnim krađama, nego i jasna poruka netolerancije i mržnje uperena ka sveštenstvu i vernom narodu grada Karlovca“, navodi se na sajtu.

(Novosti Online)

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Saopštenje za javnost Eparhije gornjokarlovačke | Jadovno 1941.

Razbijena ploča Srpske pravoslavne crkve | Jadovno 1941.

Ustaški natpisi na sabornom hramu sv. Nikolaja u Karlovcu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: