fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Incident na predavanju američkog ambasadora u Nišu

U trenucima kada je za govornicom i pred prepunom salom bio Kajl Skot, američki ambasador u Srbiji, koji je na tribini govorio na temu „Pogrešno razumevanje politike SAD u Srbiji”, sa balkona ove svečane univerzitetske sale poleteli su leci sa natpisima „Ne u NATO” i čuli su se uzvici „Kosovo je Srbija” i „Ubice, ubice”

Predavanje Kajla Skota u Nišu (Foto: M. Zirojević/Južne vesti)
Predavanje Kajla Skota u Nišu (Foto: M. Zirojević/Južne vesti)

Niš – U Velikoj sali Univerziteta Niš juče oko podneva, tokom tribine o odnosima Srbije i Sjedinjenih američkih država dogodio se incident. U trenucima kada je za govornicom i pred prepunom salom bio Kajl Skot, američki ambasador u Srbiji, koji je na tribini govorio na temu „Pogrešno razumevanje politike SAD u Srbiji”, sa balkona ove svečane univerzitetske sale poleteli su leci sa natpisima „Ne u NATO” i čuli su se uzvici „Kosovo je Srbija” i „Ubice, ubice”.

Intervenisalo je najpre obezbeđenje Univerziteta u Nišu koje je jednog Nišliju izbacilo iz sale, a nedugo potom stigla je i policijska patrola. Ovaj Nišlija izveden je iz objekta univerziteta u pratnji dvojice policajaca, a kako nam je nešto kasnije rečeno u niškoj policiji, protiv njega će biti podneta prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Ambasador Sjedinjenih američkih država Kajl Skot i pored incidenta nastavio je govor na ovoj tribini i završio svoje izlaganje ne obazirući se na bačene letke i uzvike nezadovoljnog Nišlije.

(Politika, 2. 2. 2018)

Izvor: Stanje stvari

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: