fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

IN4S: Najava nesreće – Vilijam Voker u Crnoj Gori?

Nadležni organi treba da upoznaju građane Crne Gore šta je „kasapin iz Račka“ Vilijam Voker tražio u Gusinju i Plavu. Ovaj vjesnik rata i nesreće je, prema informacijama do kojih je došla naša redakcija, početkom avgusta par dana boravio u Gusinju, Plavu i Vusanjima, a na kom zadatku je bio lako je procijeniti iz njegovog dosadašnjeg angažmana.

Vilijam Voker
Vilijam Voker
Voker je međunarodnoj javnosti poznat kao pripadnik političkog krila albanske mafije, sa konkretnim organizacionim zadacima, čiji je krajnji rezultat rat i krvoproliće, zato bi nadležni trebali da saopšte sa kojim ciljem je pomenuti „kasapin iz Račka“ boravio u Crnoj Gori i da li su bezbjednosne službe registrovale njegov dolazak i rad na terenu.

Podsjetimo, Voker je bio kreator slučaja Račak, koji je poslužio kao okidač i izgovor za NATO bombardovanje SR Jugoslavije. Finska forenzičarka Helena Ranta kasnije je svjedočila da je radila po njegovim upustvima i pritiskom.

Ranta je u svojoj biografiji opisala da joj je Voker zamjerao da u izveštaju nije koristila dovoljno „ubjedljiv jezik“, kojim bi opisala ovaj navodni zločin Srba.

Ona je prave navode sa obdukcije dostavila Haškom tribunalu, u kojima je izrazila sumnju u broj ispaljenih metaka, kao i koliko je njih zaista bilo smrtonosno. Ranta je pred kamerama pokazala originalni izvještaj iz Račka prema kome je zaključeno da tijela pripadaju borcima OVK, a ne albanskim civilima.

„Svi znamo šta je govorio Vilijam Voker. On i danas govori da je to bio masakr i da iza njega stoje Srbi. A ja to nikada nisam rekla. Nikada nisam ni ukazala ko su bili izvršioci,“ kazala je Ranta u intervjuu za njemački list „Berliner cajtung“ 2004.

Voker danas ima preko 80 godina jedan je od rijetkih svjetskih zvaničnika koji se protivio osnivanju Suda za zločine OVK. Nosilac je visokog kosovskog odlikovanja i počasni je građanin Albanije. Sa druge strane, srpske diplomate dobile su precizne instrukcije da na svakom mjestu i u svim kontaktima u međunarodnoj areni sagovornike upoznaju sa skandaloznom ulogom Vokera u bombardovanju Jugoslavije.

Ovih dana Voker promoviše u Prištini predlog „Velike Albanije“. Znajući njegovu ulogu u zločinu protiv srpskog naroda koji i dalje traje, nadležni organi Crne Gore bi morali dati jasne informacije javnosti šta je on radio ovih dana na sjeveru naše države.

(IN4S)

Izvor: NOVA SRPSKA POLITIČKA MISAO

Vezane vijesti:

Voker ujedinjuje Albance! | Jadovno 1941.

Šta je pre 18 godina Voker tražio na Kosovu | Jadovno 1941.

Voker gazi mir i svetski poredak — zreo je za tužbu! | Jadovno …

Od koga sad Voker „oslobađa“ Kosovo? | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: