fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ima ko grešnima suditi, ne morate uvek vi, Amerikanci!

Slušam pre neki dan Samantu Pauer i njenu izjavu o tome kako greše svi na Balkanu koji ističu svoju religiju i oslanjaju se na Putina, pa razmišljam da se ona možda pogrešno ne potpisuje. Posle ove izjave, ona komotno može biti Sumanuta Pauer.

Milan Ružić
Milan Ružić

Mislim da gospođa Pauer, ovom izjavom nije ciljala Balkan, već samo Srbiju ako se uzme u obzir to što je rekla. Navodna novinarka koja je stigla da bude sve što se može biti na vlasti, a zavisna od moći, što joj i samo prezime govori, našla je za pravo da poručuje ko šta na Balkanu treba da radi.

Ne znam, gospođo Pauer, zašto ste u svoju izjavu udenuli ono „i“. Da nema tog „i“, možda bi se ta izjava odnosila i na druge. Ovako, jedini koji na Balkanu ističu svoju religiju, a ako mene pitate – nedovoljno, i vole Putina jesu Srbi. Šta to vama ili bilo kome smeta to što mi volimo svoju religiju? To što vi verujete u bombe, umesto u Boga, pokazuje samo da svako od nas Boga različito shvata.

Ne mogu svi voleti Ameriku i američke predsednike. Vi ste po Balkanu dovoljno godina vršljali da biste znali šta je istina, a šta ne. Mene interesuje da li je bar nekada sebi priznate kada ste sami sa sobom?

Rekli ste mnogo puta i to da je ovo što Rusija radi u Siriji čisto varvarstvo. A šta je bilo ono što je Amerika radila Srbiji 1999. godine? Šta je bilo to, gospođo Pauer? Je li to bio taj humanitarni rad i milosrđe na svom vrhuncu? Jesu li Srbi ubijani zbog Srba? Naša deca su ubijana zbog njih samih i za njihovo dobro? Jeste li vi svesni šta izgovarate? Ne možete imati dvostruke aršine! Ne smete! Bar nemojte u ovo doba kad svi mogu da saznaju šta god žele za minut!

Govorite u ime države koja svakoga sata negde izruči oko 70 bombi! Otkud vama pravo da nekoga savetujete? Evo, ja ću prvi poverovati da ste se popravili, jer na Dodika niste bacali bombe. Dakle, možda se nešto ljudsko ušunjalo i u vašu državu od dolaska novog vođe.

Recimo da hoćemo da vas poslušamo. Sad nam recite šta da radimo ako ne ističemo ko smo? Smemo li isticati ko nismo? Kako je moguće da toj dalekoj Americi smeta krst? Recite nam koga da podržavamo, kome i čemu da se molimo, kako da živimo, šta da jedemo, kako da se nazivamo, kako da nam bude bolje, čemu da se nadamo, koga da volimo, kako da vaspitavamo svoju decu, šta da radimo, čiji život da živimo, za koga da ratujemo, kako da ne smetamo, koliko da se smanjimo, u šta da se pretvorimo? Recite nam i koliko od tih 70 bombi na sat treba Srbija da uhvati u padu da bi bila bolja?

Vi ćete da nam govorite kako ćemo da se opredeljujemo i u šta da verujemo. Vi kojima samo iz usta ispadaju reči brige, iz glave prosipate pred nas nekakve savete i pružate nam ruke da nam pomognete, ali taj zagrljaj je uvek bio pun trnja, a reči vršne skrivene zlobe.

Boli vas što vas ne slušamo, tišti vas što još uvek verujemo u Boga, ubija vas što se deo Srba okrenuo Rusiji (što nikada nije ni trebalo prestati), proganja vas to što smo počeli da mislimo van holivudskih filmova.

Ako se odreknemo Boga i ako se odreknemo Rusije, pa još ih sve zametnemo ne pokazujući nikome šta smo i ko smo, šta ćemo onda biti, gospođo Pauer?

Vi ste toliko zabrinuti za stanje na Balkanu da verujem da ne možete da spavate. Razmilite! Možda ne možete da spavate, jer vas proganja vrisak svih onih Srba kojima je vaša zemlja pomogla, tako što im je isporučivala humanitarnu pomoć u vidu bombi. Ako mučeni narod huška tako što ističe da je pravoslavne vere i da podržava svoju pravoslavnu braću i ako to neki od vas smatraju greškom, pustite nas da grešimo. Ima ko grešnima suditi. Ne morate vi Amerikanci uvek imitirati i Sud i Sudiju.

Autor: Milan Ružić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Ko će te ljude pamtiti ako mi nećemo? | Jadovno 1941.

Zašto ćutiš narode srpski? | Jadovno 1941.

Sabor novomučenika jasenovačkih | Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: