fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Iguman manastira Rukumija Simeon: 21. vek je opasno vreme

Produkcija „HelmCast“ uradila je intervju sa igumanom manastira Rukumija ocem Simeonom.

– Stradamo jer smo pravoslavci, naši borci stradaše za Hrista od Albanaca, ustaške kame i Muslimana kaže otac Simeon.

– 21. vek je opasno vreme – ističe iguman Simeon.

Manastir Rukumija je zadužbina Svetog kralja Milutina iz 1300. godine. Car Lazar je u manastir Rukumija doveo sinajske monahe. Nakon Kosovskog Boja upali su Mađari ali Sinajiti na čelu sa Martirijem Rukumiskim su odbili taj napad.

Otac Simeon kaže da je nekad vera bila jača da su ljudi su poštovali liturgije i post i da su bolnice bile prazne, da je duševnih bolesnika bilo mnogo manje, a da su danas bolnice pune. Otac Simeon naglašava da je veoma loše što se poroci reklamiraju i ono što nam se danas servira preko medija.

On naglašava da individualna borba protiv toga je ključ koji rešava taj problem. Za ateiste kaže da majmun služi ljudima za zabavu, i da čovek nije nastao od majmuna već od Boga.

Otac Simeon takođe kaže da mu nije jasno zabavljanje mladih, i da kao pravoslavci gešimo, mladi muškarci treba da traže da se žene a ne devojke za bludničenje jer je to greh kao i abortusi koje kako, kaže otac Simeon, su veliki greh koji su danas zahvatili naše društvo.

Objašnjava da izlečenje društva leži u povratku veri pravoslavnoj, postu i molitvi.

(oslobodjenje.rs)

Izvor: SRBIN INFO

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: