fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Igor Premužić: Ustaše su pobjednici Drugog svjetskog rata!

Pobjednici pišu povijest

Ponavljali su tu činjenicu, svi i u svakoj prilici. Za svaku povijesnu činjenicu koja je otkrivala razne „demokrate“ i povijesne likove koji su lizali ustaške čizme uvijek su ponavljali isto. Pobjednici pišu povijest. Onda su skužili tko je pobjednik. I da mogu i oni početi koristiti činjenicu svoje „pobjede“.

Danas je jasno tko je pobijedio 1990. Pobijedili su u kontrarevoluciji ustaški elementi, pomognuti crkvom i stranim službama. Pobijedili su oni koji su 1945. zlatom kupili svoje mjesto na brodu za Argentinu, za neki zabačeni prihvatni centar za zarobljenike na granici Italije i Austrije. Pobijedili su oni koji su 40 godina čekali, oni koji su 40 godina mrzili sve što je njihov poraz predstavljao. Odgajali su djecu uz sliku Ante Pavelića i čekali. Kako vidimo i dočekali su. Igrali su mudro, prikrili su slike Ante Pavelića, desetljećima glumili „demokrate“, zaobilazili teme o ustašama, partizanima. Onda su dočekali svojih pet minuta.

Da, Hrvatska koju danas poznajemo je ona Hrvatska koja je 1945. rasuta po svijetu, ona koja je pjevala „Juru i Bobana“, ona koja se ponosila Jasenovcem, Gradiškom i Dotrščinom. Danas je Hrvatska vrlo jasno određena kao sljednica NDH, vrlo jasno određena kao država koja se svrstava na stranu fašizma, ustaštva i nacizma. Hrvatska danas rehabilitira ratne zločince, podiže im spomenike, veliča teroriste i terorizam, a manifestacije odnosa prema vlastitom stanovništvu su više nego neoustaške i neonacističke. Hrvatska se danas srami ljudi koji su ovaj prostor predstavili svijetu kao oazu hrabrosti i ljudskosti koje nije bilo u Evropi u to doba. Ne kanim pisati ode partizanima, tko su partizani, što je bio partizanski pokret i koje su njegove vrijednosti jasno pokazuje povijest i dokumenti toga doba.

Danas otvorene ustaše obnašaju vlast u Zagrebu, do jučer je uzgajani unuk ustaškog ratnog zločinca bio ministar – a nije više jer smatra ovu neonacističku vladu – preblagom. Danas je rehabilitirati ratne zločince stvar društvene prihvatljivosti onih koji to provode, danas je teroristima u Hrvatskoj normalno postaviti spomenike.

Upravo je taj odnos državne politike prema povijesti jasan pokazatelj tko je na vlasti. Njihov odnos prema povijesti je ono što smo učili, što su nam govorili i što je općeprihvaćena činjenica. Tako kada danas u Hrvatskoj, članici Evropske unije, slušamo kako je zločinački ustaški pozdrav „“za dom spremni“ legalan i zakonit, kada ministri kulture postavljaju vijence pod spomenik Raaelu Bobanu znate na čemu ste.

Ustaše su pobijedile u II svjetskom ratu, tu povijest koju danas slušamo je posljedica njihove pobjede, pa onda pobjednici i pišu povijest. Pa premda i nakon 72 godine, moguće je promijeniti pobjednika, a mi to danas upravo gledamo. Ustaše su novi pobjednici II svjetskog rata, to danas govore „demokrati“, a litrama svete vode to zaljeva ustanova koja je dala najpoznatijeg ratnog zločinca ovih prostora.

Zanimljivo, zar ne? Povijest uvijek pišu pobjednici.

(Fejsbuk profil Igora Premužića)

Izvor: VIDOVDAN

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: