fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Identičan egzodus Srba iz Sarajeva i Hrvatske

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da je identičan egzodus Srba iz Sarajeva i Hrvatske, čije su posljedice etničko čišćenje i ratni zločini nad Srbima.

Nedeljko Mitrović Foto: SRNA
Nedeljko Mitrović Foto: SRNA

„Kada se uporedi egzodus Srba iz Sarajeva i egzodus Srba iz Hrvatske vidljivo je da je to posljedica politika međunarodnih faktora koja je tolerisala etničko čišćenje i ratne zločine nad srpskim narodom i ništa nije preduzela da to spriječi“, rekao je Mitrović Srni.

Mitrović je naglasio da je posebno problematično to što je ratni zločin nad Srbima u Sarajevu nastavljen u drugom obliku – skrnavljenjem srpskih grobalja, otimanjem privatne imovine, te sprečavanjem povratka Srba na vjekovna ognjišta.

On je rekao da procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad sarajevskim Srbima nije ni započeto, te da porodice poginulih i nestalih nisu dobile nikakvu pravnu, materijalnu ni moralnu satisfakciju.

Mitrović je rekao da porodice poginulih sarajevskih Srba žive više od 20 godina osjećajući nepravdu i dodao da sudstva Republike Srpske i Srbije nisu dovoljno učinila da se ova nepravda ispravi.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Mitrović: Dejtonskim sporazumom srpski narod dobio državu …

Mitrović: Sporost u izdavanju naredbi za ekshumacije …

Mitrović: Riješiti pitanje srpskih žrtava rata prije …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: