Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

10 razloga zašto migranti nisu kao srpske izbeglice

English Ćirilica

”Isti kao naše izbeglice”. Pod tim izgovorom u Srbiji
prolazi planetarna medijska propaganda u korist talasa migracija. Ali kao
i čitava propaganda, i ta tvrdnja je manipulacija.

  1. Srpske izbeglice nisu imale medijsku propagandu iza sebe. Slike dece se nisu masovno koristile da širom sveta izazovu maksimalno sažaljenje prema njima. Naprotiv, medijska propaganda se koristila protiv srpskih izbeglica.
  2. Srpske izbeglice nisu ostavljale porodice iza sebe. Većina migranata su muškarci. Sebe spasavaju a žene i decu ostavljaju neprijatelju?
  3. Srpske izbeglice nisu bile dezerteri. Talasi izbeglica iz Krajine i sa Kosova usledili su tek nakon sloma vojske i države. Zašto vojno sposobni migranti ne ostanu da se bore protiv Islamske države?
  4. Srpske izbeglice su bežale u prvu zemlju. Migranti se sele preko pola sveta.
  5. Srpske izbeglice su išle same. Migrante prevozi mafija.
  6. Srpske izbeglice su išle iz opasnosti u bezbednost. Većina migranata idu obratnim putem. To je slučaj i tragične porodice Kurdi, koja nije bila u opasnosti pre nego što je rizikovala prelazak mora u rukama mafije, i udavila se.
  7. Srpske izbeglice su spasavale goli život. Migranti traže bolji život, probirajući države sa najvećim standardom.
  8. Srpske izbeglice nisu bile agresivne. Migranti se sukobljavaju sa policijom kad pokušava da ih legitimiše, bacaju žene i decu na prugu kad im zaustave voz.
  9. Srpske izbeglice se nisu lažno predstavljale. Bez prevare, bili su to zaista Srbi izbegli od rata i etničkog čišćenja. Migranti se predstavljaju kao sirijske izbeglice, u stvari dolaze iz raznih delova sveta, od Nigerije do Bangladeša, gde uopšte nema rata. Mnogi samo koriste migrantsku krizu da bi prešli granice bez kontrole. Tu spada ogroman broj ekonomskih migranata, ali ihiljade terorista Islamske države. Statistički, osobina koje odlikuje najveći deo migranata nije ugroženost ratom u Siriji, već činjenica da su vojno sposobni muškarci muslimanske veroispovesti.
  10. Srpske izbeglice su došle kod svojih. Neevropski migranti naseljavaju Evropu, muslimani naseljavaju hrišćanske zemlje (što se u islamu naziva hidžra). Zašto ne naseljavaju mnogo bliže muslimanske zemlje Zaliva?

Propaganda međunarodnih medija diktira sažaljenje za muslimanske migracije – ni reč protiv ne sme da se čuje. Sa druge strane cenzuriše sažaljenje za pravoslavne izbeglice sa Kosova, iz Krajine, iz Donbasa – ni reč o njima ne sme da se čuje.

Jedna stvar ipak povezuje pravoslavne izbeglice i muslimanske migrante: uloga NATO u pokretanju ratnih dejstava u Krajini, na Kosovu, u Donbasu i Siriji.

 

Izvor:

 

Vezane vijesti:

Andrej Fajgelj: Čistka po Kurtijevom receptu – Jadovno 1941.

Andrej Fajgelj: Sloboda, a ne komunizam – Jadovno 1941.

Andrej Fajgelj: Rasizam za srpske žrtve – Jadovno 1941.

Dr Andrej Fajgelj: Uče dečake da ljube drugare – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: