fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Hvala Vam, Edvarde Hermane

Profesor Edvard Herman
Profesor Edvard Herman

Komemorativni skup posvećen jednom od najbriljantnijih intelektualaca našeg vremena koji je borbom za istinu mnogo zadužio Srbiju.

Povodom smrti jednog od najbriljantnijih intelektualaca našeg vremena, profesora Edvarda Hermana, u petak 24 novembra 2017, u 12 sati, u prostorijama Udruženja književnika Srbije, u organizaciji magazina Geopolitika koji je ove godine dodelio specijalno priznanje Edvardu Hermanu: „Povelju časti“ za izuzetna dostignuća u odbrani istine, slobode i pravde u kontekstu Srbije, održaće se komemorativni skup na kome će govoriti Biljana Đorović, novinar, Stefan Karganović, direktor fonda Istorijski projekat Srebrenica, Slavoljub Kačarević, direktor Informatike AD,  i Aleksandar Pavić, politikolog.

Edvard Herman, profesor emeritus na Vartonovoj školi ekonomije i Anenbergovoj školi za komunikacije Univerziteta u Pensilvaniji, autor je mnogobrojnih studija od kojih je mnoge napisao sa Noamom Čomskim, bliskim prijateljem i saveznikom, koje precizno detektuju neuralgične tačke sistema u kome je uspostavljeno delovanje propagandnog modela u sprovođenju imperijalne politike: „Proizvodnja Saglasnosti: Politička ekonomija masovnih medija“, „Vašingtonska veza“,  „Globalni mediji“, „Mit o liberalnim medijima“; „Ispod hipokrizije: dekodiranje vesti u doba propagande – studija koja sadrži i rečnik dvostrukog govora devedesetih“. Studije Edvarda Hermana ubedljivo su demonstrirale neograničen kapacitet medija, intelektualne elite kao i javnosti da podrže agresije, terorizam i genocid i svakovrsne zločine protiv čovečnosti koje uz sveopšte kršenje međunarodnog prava i normi sprovodi imperijalna mašina sa NATO paktom kao “imperijalnim pit bulom”.

Edvard Herman je veoma mnogo zadužio Srbiju preciznim dekodiranjem propagandnog rata protiv Srba i „politike genocida“: propagandnog i institucionalnog pretvaranja svog neprijatelja u genocidnog ubicu, koje je Zapad na čelu sa SAD, po mišljenju Edvarda Hermana, doveo do vrhunca u slučaju Srbije.

Izvor: Geopolitika

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: