fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatski veterani tuže Vulina

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnela je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina

Foto Tanjug,T.Valić
Foto Tanjug,T.Valić

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnela je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije, piše u saopštenju koje je Tanjugu dostavio predsednik tog udruženja Mladen Pavković.

Kako se navodi, prijava je podneta za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Pavković u saopštenju kaže da je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Blajburgu „najveći skup fašista i neonacista u Evropi“ koji se sprovodi „pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora“.

Pavković, takođe, smatra „skandaloznim“ što je Vulin za Tompsona rekao da je ustaša i da u svojim pesmama slavi ubistva srpskih civila.

Udruga hrvatskih branitelja je ranije pozvala hrvatski državni vrh da reaguje zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona u jednom austrijskom gradu.

Vulin je 14. maja izjavio da se u Blajburgu okuplja „najveći broj nacista u Evropi“ i da su ustaški zločini prihvatljivi jer su činjeni nad Srbima.

Prethodnog dana, on je rekao da se u Blajburgu „u organizaciji hrvatskog Sabora“ organizuje „najveći skup neonacista u Evropi“ i da članstvo u EU ne bi smelo biti izgovor da možete raditi šta god hoćete i da gazite sve elementarne vrednosti na kojima Evropa počiva.

Vulin je takođe potvrdio da je protestovao u Austriji po pitanju Tompsonovog koncerta, te poručio da se iskreno nada da je bar malo doprineo „da koncert jednog ustaše bude zabranjen“.

„Nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva ‘Čavoglavu’ i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Skup u Blajburgu: Hapšenje zbog ustaške kape, nadbiskup smiruje …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: