fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatski Sabor: Pernar očitao lekciju Pupovcu i stao u odbranu srpskih žrtava!

© Tanjug/ Foto FAH/ Dario Grzelj
© Tanjug/ Foto FAH/ Dario Grzelj

„Vi ste deo vlade koja će plaćati advokatske troškove onima koji su činili ratne zločine nad Srbima”, rekao je tokom rasprave u Saboru, hrvatski poslanik Ivan Pernar (Živi zid), obraćajući se poslaniku Milordu Pupovcu (SDSS), koji u hrvatskom parlamentu predstavlja Srbe i čija stranka čini vladajuću koaliciju, predvođenom HDZ-om, u Hrvatskoj.

Povod za obraćanje Pernara Pupovcu je rasprava u hrvatskom Saboru povodom predloženog Zakona o braniteljima, kojim treba dodatno dati povlasticama svima onima koji su aktivno 90-ih godina prošlog veka učestvovali u rušenju, tada međunarodno priznate države SFR Jugoslavije, podržavajući nasilnu secesiju Hrvatske od zajedničke države svih južnoslovenskih naroda.

Prvo je Milorad Pupovac, ispred SDSS, kao srpski predstavnik u Saboru, izjašnjavajući se o spomenutom zakonu rekao da je jedan od razloga što sarađuje s vladom Andreja Plenkovića i s ljudima koji čine današnji HDZ to što  smatra da samo zajednički s hrrvatskom vladom Srbi u Hrvatskoj mogu osloboditi „hrvatsko društvo nasleđa koje je ostalo od rata, uključujući i ljude koji boreći se za pravo braniteljskih grupa nisu odoljeli da šire mržnju prema ljudima drugačijeg političkog uverenja.”

Na takve konstatacije Pupovca, poslanik „Živog zida” Pernar,  se upitao svog saborskog kolegu šta će reći u vezi ovog zakona kao poslanik svojim glasačima i njihovim porodicama i dodao:

„Uvaženi kolega Pupovac rekli ste citiram “ Onaj tko počini ratni zločin je nečastan“. Što ćete onda reći Srbinu koji se ni nakon 25 godina ne može vratiti u svoj stan u Kninu? Što ćete reći o tome da ste u koaliciji s čovekom, odnosno deo ste vladajuće većine, koji je našem kolegi zastupniku Željku Jovanoviću rekao da će biti još jedna crtica na njegovom koltu, samo zato što je Srbin?

Kolega Pupovac što ćete reći Srbima kada ste u koaliciji sa strankom koja na žalost ne radi samo protiv Srba, nego i protiv svojeg vlastitog naroda!”

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: