Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Hrvatski pravaši protiv okupljanja Titovih poštovalaca u Kumrovcu

Datum objave: petak, 26 maja, 2017
Veličina slova: A- A+

Ultradesna Hrvatska stranka prava zatražila je od hrvatske vlade da zabrani okupljanje poštovalaca lika i dela Josipa Broza Tita, kojeg oni smatraju jednim od 10 najvećih, kako navode, megazločinaca 20. veka.

Rodna kuća Josipa Broza Tita u Kumrovcu
Rodna kuća Josipa Broza Tita u Kumrovcu

Okupljanje je predviđeno u subotu u Kumrovcu, a u saopštenju dostavljenom Tanjugu, HSP navodi da je Vlada Hrvatske dužna da zabraniti veličanje “totalitarnih režima i zločinca Tita u Kumrovcu i ostalim delovima Hrvatske”.

“Svake godine povodom navodnog rođendana komunističkog diktatora i jugoslavenskog maršala Josipa Broza Tita, u njegovom se navodnom rodnom mestu okupe sledbenici i poštovaoci čoveka koji na svojoj savesti nosi oko pola miliona hrvatskih žrtava komunističke i partizanske okupacije”, navode hrvatski pravaši.

Ove godine okupljanje je najavljeno pod nazivom “Dan mladosti – radosti 2017” na kojem je po protokolu predviđeno najpre intoniranje Internacionale, a potom hrvatske himne “Lijepa naša domovino”.

HSP tumači da je reč o okupljanju “balkanskih jugofašističkih promotera diktature, napada na suverenitet Hrvatske, veličanja zločinca i neprijateljske Jugoslavije”.

Zato, stoji u saopštenju, oni od vlade zahtevaju da postupi po Zakonu i da učesnike kultnog okupljanja u Kumrovcu zatvori ili protera u one države iz kojih dolaze.

Smatraju da je to najmanje što vlada i policija mogu da urade.

“EU je, kao i Hrvatska, osudila sve totalitarne režime i obavezala se da će širenje ideja komunizma i fašizma onemogućiti zakonski”, navode i dodaju da je Hrvatska demokratska zemlja i svako veličanje ideja komunizma i kulta ličnosti, kako navode, komunističkog zločinca Tita je u suprotnosti s načelima humanizma, demokracije i pravne države.

Josip Broz Tito je, kako smatraju, dokazano odgovoran za masovne pokolje nad Hrvatima tokom i nakon kraja Drugog svetskog rata pa je “njegovo veličanje u suprotnosti s načelima humanizma i pijeteta prema hrvatskim žrtvama komunističke i partizanske diktature”.

Josip Broz Tito je, navode dalje, stvaranjem komunističke Jugoslavije veliki deo hrvatskih teritorija poklonio susedima i time radio na trajnom uništenju hrvatske države.

Smatraju i da je veličanje takvog političara direktno negiranje hrvatske države.

“Josip Broz Tito je za života preduzimao sve da uguši svaku hrvatsku državotvornu ideju, delovao je protivno težnji hrvatskog naroda za obnovom svoje države pa je njegovo veličanje direktan poziv za delovanje protiv hrvatske države”, navodi se u saopštenju hrvatskih pravaša, koje je potpisala Generalna sekretarka Mirela Bušljeta Felc.

(Tanjug)

Izvor: RTS
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top