fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Hrvatska televizija ugašena na tri dana zbog govora mržnje prema Srbima

Veće za elektronske medije kaznilo je lokalnu zagrebačku televiziju Z1 privremenim oduzimanjem koncesije na tri dana zbog govora mržnje u emisiji „Markov trg“ urednika i voditelja Marka Juriča

Marko Jurič
Marko Jurič

Veće za elektronske medije kaznilo je lokalnu zagrebačku televiziju Z1 privremenim oduzimanjem koncesije na tri dana zbog govora mržnje u emisiji „Markov trg“ urednika i voditelja Marka Juriča.

Privremeno oduzimanje koncesije počinje od 26. januara u ponoć. Veće je jednoglasnu odluku donelo zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima, a što je utvrđeno na osnovu brojnih pritužbi građana. Veće je saopštilo da će se spis predmeta proslediti nadležnom Državnom tužilaštvu na postupanje.

Jurič je 19. januara u emisiji uputio poruku Zagrepčanima koji šetaju Cvetnim trgom da budu „oprezni budući da je u blizini crkva (Srpska pravoslavna crkva) u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari“.

„Pripazite kada se šetate Cvetnim trgom, pogotovo majke s decom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obeležiti tablama – pazi, oštar četnik u blizini“, rekao je Jurič u odjavi emisije.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Srpsko narodno veće (SNV) oštro su osudili govor mržnje i tražili reakciju nadležnih organa.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Jurič: Zagrepčani, pazite se četničkih vikara iz pravoslavne crkve

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: