fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HRVATSKA POSLIJE ULASKA U EU JOŠ EKSTREMNIJA PREMA SRBIMA

Milojko Budimir

Milojko Budimir

Predsjednik Asocijacije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir izjavio je Srni da je Hrvatska od ulaska u EU postala još ekstremnija prema srpskoj zajednici, što ukazuje da tamo ima mentore koji podržavaju sve što ona čini i koji nisu za smirivanje tenzija na Balkanu.

Komentarišući današnju odluku hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar-Kitarović o imenovanju hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Savjet državne bezbjednosti, Budimir je rekao da Hrvatska u EU nalazi zaštitu za akcije koje provodi.

„Samo onaj ko želi nesigurnost na prostoru Balkana mogao je dati takve sugestije Hrvatskoj i podršku da imenuje takve ljude. Oni nisu za smirivanje tenzija niti za suživot“, istakao je Budimir.

On je rekao da imenovanje Gotovine i Markača govori o kakvom je savjetu riječ i da su namjere novih hrvatskih vlasti identične onima koje su imale hrvatske vlasti devedesetih – potpuno očistiti Hrvatsku od Srba.

On je dodao da odluka Kitarovićeve o osnivanju ovog savjeta za bezbjednost, čiji su članovi i glavnokomandujući hrvatskom akcijom „Oluja“ u kojoj je protjerano više od 200.000 i ubijeno oko 2.000 Srba, govori o tome da Zagreb ne želi normalizaciju odnosa sa Srbijom, niti stabilnost u regionu.

„Ovo je i poruka Srbima da se situacija ne mijenja. Najekstremniji i najradikalniji su ušli u nekakve Savjete za državnu bezbjednost. U Hrvatskoj će, sudeći po ovom, sigurno bezbijedni ostati samo oni koji promijene ime i pravoslavnu vjeru“, rekao je Budimir.

Reagujući na činjenicu da je hrvatska Vlada nedavno Gotovinu, Markača i Marijana Marekovića, kao „najzaslužnije bojovnike“ u akciji „Oluja“, imenovala u Odbor za organizaciju 20 godina od te akcije, Budimir je rekao da je to šamar i Srbima i međunarodnom pravu.

„Očigledno je da oni nisu prihvatili preporuku Međunarodnog suda pravde da „Oluja“, odnosno 4. avgust kada je pokrenuta, nije dan koji treba da se slavi ako se ide ka pomirenju“, dodao je Budimir.

Iz kabineta predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović danas je saopšteno da je Kitarovićeva donijela odluku o osnivanju Savjeta za državnu bezbjednost.

Predsjednik Savjeta je penzionisani general Damir Krstičević, a uz Gotovinu i Markača članovi Savjeta su i bivši generali Pavao Miljevac, Davor Domazet Lošo i Marijan Mareković.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

BUDIMIR: NAUKA DA SPRIJEČI FALSIFIKOVANjE ISTORIJE

budimir: ratni zločin nad srbima u hrvatskoj veoma isplativ

Budimir: Srbi se odriču vjere i nacionalnog identiteta …

Asocijacija izbjeglica – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: