Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatska dijaspora za svoju službenu zastavu jednoglasno izabrala ustašku zastavu

U nedelju 10. februara 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama u gradu Klivilendu hrvatski iseljenici izabrali su, uz službenu zastavu Republike Hrvatske svoju vlastitu zastavu, zastavu hrvatske dijaspore. Jednoglasnim odabirom, hrvatska dijaspora je za svoju zastavu izabrala „povijesnu hrvatsku zastavu“, crveno, bijelu, plavu trobojnicu s grbom u sredini.

Izvor: NAROD.hr ; Foto: Sabor Republike Hrvatske (1990.)
Izvor: NAROD.hr ; Foto: Sabor Republike Hrvatske (1990.)

Hrvatska dijaspora je vijest o službenoj zastavi poslala Ministarstvu Uprave Republike Hrvatske, Predsjednici RH, Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH. Vijest o tome objavio je Frenk Bilaver, američki HDZ-ovac na svojoj Fejsbuk stranici a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Na sastanku hrvatskih iseljenika u Clevelandu na Stepinčevo 10 veljače 2019. godine.

Odlučeno je i jednoglasno prihvaćeno kako će izgledati ZASTAVA I GRB HRVATSKE Dijaspore.

Te pozivamo sve Hrvatske ustanove, Crkve, škole, klubove i druge organizacije u iseljeništvu da uz službenu zastavu RH istaknu i zastavu Hrvatske Dijaspore. Pošto već od uspostave i obrane RH svaka Županija ima svoju zastavu i Grb, danas 10 veljače 2019. godine predstavnici Hrvatskog iseljeništva na sastanku u Clevelandu što uživo, što video nadzorom javili su nam se predstavnici iz svih zemalja u iseljeništvu. Prijedlog organizatora Franka Bilavera bila je samo jedna točka dnevnog reda, usvajanje Zastave i Grba Hrvatske dijaspore.

Prijedlog Fra Joze Grbeša je bio da to bude povijesna HRVATSKA Zastava. Što je jednoglasno prihvaćeno. Danas dajemo do znanja svim institucijama u Hrvatskom iseljeništvu (Dijaspori) da i mi kao i svaka druga Županija u RH imamo svoju Zastavu i Grb.

Zahvaljujem svima i šaljem Ministarstvu Uprave Predsjednici, Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH radosnu vijest o službenoj Zastavi Hrvatske Dijaspore.”

Izvor: narod.hr

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: