fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HRVATSKA ĆE BLOKIRATI INTEGRACIJE AKO TO ŽELE BERLIN I VAŠINGTON

Politički analitičar Dragomir Anđelković naglasio je da će Hrvatska učiniti sve što može da na svakom polju radi protiv Srbije i svih drugih srpskih zemalja i dodao da će praviti konkretne probleme i prepreke Beogradu na putu ka EU ukoliko taj nalog dobije od Berlina i Vašingtona, čija je marioneta. 

Dragomir Anđelković

Dragomir Anđelković


On je za Srnu rekao da Beograd Hrvatsku ni po jednom, pa ni po pitanju evrointegracija, ne treba tretirati kao ozbiljnu i samostalnu državu koja sama donosi odluke o bilo čemu.
„Hrvatska je mala klijentska država velikih centara moći na granici Balkana i centralne Evrope i kao takva radiće ono što joj kažu iz Berlina i Vašingtona“, rekao je Anđelković, komentarišući izjavu ministra bez portfelja u Vladi Srbije Jadranke Joksimović da će hrvatska praviti prepreke Srbiji na putu ka EU.

U skladu sa tim, on je dodao da će, ukoliko Berlin odluči da zaustavi proces evrointegracija i nastavi da ucjenjuje Srbiju, Hrvatska sa svoje strane i dalje Beogradu praviti „aktivno neprijateljstvo“.

„Ukoliko Berlin to ne bude želeo iz nekog razloga, onda će Hrvatska nastaviti da pravi nama pasivne probleme, ali to onda ne treba preterano ozbiljno shvatiti jer će Berlin znati kako da ukroti svoju marionetsku državu – Hrvatsku“, kaže Anđelković.

On smatra da veliki centri moći mogu da imaju presudan uticaj i da Hrvatska uđe u dijalog sa Srbijom i zemljama regiona o nekim važnim, neriješenim pitanjimaa kao što je sukcesija, ako to hoće, mada, kako kaže, ne postoje naznake da su za to zainteresovani.

„Kada bi je pritisli Hrvatska bi to uradila, ali je druga stvar pritiskanje Hrvatske da reši te probleme, a druga kočenje Srbije na putu ka EU. Ako Berlin i Vašington žele da zaokruže EU na ovim našim balkanskim prostorima, ako misle da im je to interes, da se taj geopolitički prostor popuni, onda će oni obuzdati Hrvatsku“, ocijenio je Anđelković.

Hrvatska će u tom slučaju, po njegovom mišljenju samo retorički Srbiji praviti probleme,ali će u praksi ostati – nemoćna.

Govoreći o posjeti premijera Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu i pozitivnoj atmosferi, koja je po ocjeni medija tu posjetu pratila, Anđelković je ustvrdio da svi „pozitivni tonovi u Hrvata imaju marketinšku notu da bi djelovali operativno pred Briselom“.

„Ispod te maske svako moguće zlo nastojaće da nam učine. Bilo unutar same Hrvatske, bilo u Republici Srpskoj ili Srbiji konstanta hrvatske politike prema Srbima je – neprijateljstvo“, zaključio je Anđelković.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Zagreb ponovo trese antisrpska histerija – Jadovno 1941.

Dragomir Anđelković: Temelji moderne srpske … – Jadovno 1941.

NATO „trampa“ srpskih za srpske teritorije Piše: Dragomir Anđelković

Pozadina regionalnog „pomirenja“ – Piše Dragomir Anđelković

Evroiluzije i neokolonijalna metamorfoza – Piše: Dragomir …

DOBOJSKI LOGOR – SIMBOL TRAGEDIJE … – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: