fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvati pokreću turističku Teslinu rutu!

Hrvati ne odustaju od prisvajanja svetskog izumitelja, Srbina rođenog u Lici. Pa ako još mogu i da zarade…

Nikola Tesla - wikipedia.org
Nikola Tesla

Samo vas gledam šta radite…

Nikola Tesla bi trebalo uskoro da dobije svoju turističku rutu – Dolinom svetla i vode. Ruta će se pokrenuti u julu, a trebalo bi da ide od Zagreba pa sve do Smiljana, Teslinog rodnog mesta.

Stanice na putu biće gradovi u kojima je srpski genije živeo, koje je posećivao ili oni koji su zbog njegovih izuma u nekom istorijskom trenutku bili vodeći u Evropi i svetu, prenose mediji.

S obzirom da je Tesla živeo nekoliko godina u Karlovcu, u tom gradu ima i drugih autentičnih lokacija gde je provodio vreme u to doba. Hrvati imaju ideju da se sve one objedine u zanimljivu turističku priču.

Autorka projekta turističke rute Andrea Štalcer-Furač kaže kako je sve osmišljeno vrlo jednostavno, posredstvom interaktivne karte ruta će lako moći da se istraži, prenose mediji.

– Umrežavanje u Hrvatskoj planirano je i za dalje, sve do Teslinog rodnog mesta Smiljana, ali i internacionalno, sa gradovima u Evropi i Americi. U Zagrebu je najzanimljiviji Tehnički muzej, u kome je smešten njegov kabinet – navodi autorka, a prenose mediji.

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

AKADEMIK VASILIJE KRESTIĆ: Hrvatsko svojatanje Nikole …

Nova hrvatska podvala: Nikola Tesla je Vlah! | Jadovno 1941.

Nikola Tesla u krilu Pravoslavlja

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: