Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу. Ако Бог да, сабраћемо се 19. јуна 2021. код Шаранове јаме.

 

ХРВАТИ НАЈАВЉУЈУ: Србија и Хрватска ускоро крећу у рат!

Датум објаве: понедељак, 23 марта, 2015
Величина слова: A- A+

Воjска се спрема

Хрватска и Србиjа су већ ратовале jедна против друге, а по мишљењу многих, ове земље jош увек међусобно ‘ратуjу’.
Према писању хрватских медиjа, тамошња елита, чиjи jе члан и хрватска председница, под вођством Трилатералне комисиjе поновно ће Србиjу и Хрватску увући у рат, бар ако jе судити по наjновиjем документу америчког конгреса под називом „Акт о превенциjи руске агресиjе 2014″, коjи се бави Русиjом кроз детаљан план операциjа САД-а и НАТО-а на простору Европе и Евроазиjе. Таj план укључуjе и Хрватску и Србиjу.

Како даље пише у тексту портала Дневно, све jе одавно одлучено, можда баш на састанцима трилатерале, и спекулише да jе можда баш зато Грабар Китаровић „постављена“ на место председника Хрватске. „Па ако реално сагледамо, нема боље опциjе од ње да нас уведе у рат, рат за успостављање Новог светског поретка и против мислећих људи, били они у Русиjи или негде другде“, пише у тексту новинар Зринка К.

Наиме, према овом документу, за раздобље од 2015. до 2017. године САД намерава да уложи невероватних 10 милиjарди долара у тзв. процес коjи се назива „ширење демократиjе у Русиjи“, а укупна количина новца коjу су предвидели за све операциjе, укључуjући и jачање воjних НАТО капацитета у Европи и Евроазиjи и воjну сарадњу с другим земљама на том простору износиће око 30 милиjарди америчких долара.

Документ се дотиче и Хрватске и Србиjе, али и Косова, а НАТО у овом документу jасно дефинише план сарадње.

Оно што оваj документ открива jе план САД-а коjи ће кроз договорену сарадњу са чланицама ЕУ направити нови систем финансирања путем ког ће уплаћивати новац и у воjску Хрватске као и Србиjе, али и осталих држава бивше Југославиjе.

САД планира да Хрватску и Србиjу стави у низ земаља коjе jе Русиjа већ означила као потенциjалне НАТО претње, а то су Украjина, Грузиjа, Молдавиjа, Азербаjџан, БиХ, Црна Гора, Македониjа и тзв. Косово. Из документа jе посве jасно да то „jачање сарадње“ европских земаља има изразито агресиван, нападачки и антируски став, те да jе реч о слабљењу Русиjе и свргавању Владимира Путина с власти, односно рат коjи ће се врло вероватно завршити и нуклеарном паљбом.

Руски медиjи наводе да jе одреднице у овом документу коjе се тичу „​​jачања демократских институциjа“ у Русиjи од стране САД-а протумачио као почетак „руског маjдана“, односно, као прву фазу операциjе свргавања Владимира Путина с власти.

Овим документом САД jе службено потврдила оно што Русиjа заправо већ годинама тврди, а Бела Кућа пориче, и цео свет игнорише, а то jе да ширење воjне сарадње с европским земљама има jасан антируски карактер, и да су деjства НАТО савеза по Европи заправо усмерена против Русиjе.

Документ jе опширан, а под тачком 304. дефинише се воjно-безбедносна сарадња са земљама коjе нису чланице НАТО-а, међу коjима jе Србиjа. Документом се планира jачање односа и интеракциjе оружаних снага низа земаља од коjих jе већина изразила тежњу ка НАТО чланству попут Хрватске, Украjине, Грузиjе и Црне Горе.

У документу се такође jасно дефинишу „оружане снаге Косова“, што открива да jе план стварања воjске Косова стратешка одредница САД-а, као и остваривање новог НАТО фонда.

У оквиру плана деjстава овог новог европског НАТО фонда стоjи и план билатералне и мултилатералне сарадње наброjаних земаља и извесно jе да ће пред хрватском влашћу током 2015. године доћи и захтеви о заjедничким воjним вежбама и другим видовима сарадње, што ће хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, наравно, спровести у дело, пише Дневно.хр.

Према већ виђеном рецепту, наjвероватниjе jе да ће се започети с мултилатералним видовима сарадње, у коjим би се, уз Хрватску воjску и низ других земаља, лагано поjављивала и воjска Србиjе.
Документ jе предложио jедан од наjвећих антируских политичара у Америци, Џон Мекеjн, а на њему jе радило 26 републиканских политичара.

Из свега наведеног, пише портал, jасно се види да jе у овоj стратегиjи САД-а, усмереноj на борбу против Русиjе, циљ да се раздобље од 2015. до 2017. године посвети утврђивању позициjа НАТО савеза у Европи, а с обзиром на то да Хрватска и Србиjа нису изостављене ни у jедноj тачки ове стратегиjе, где се Србиjа поставља заjедно са земљама коjе теже чланству НАТО-а и коjе САД жели да афирмише у борби против Русиjе.

Ако се узме у обзир и да jе хрватска председница Колинда Грабар Китаровић бивши НАТО запосленик, као и чланица контраверзне Трилатералне комисиjе, поставља се питање како се може бити нем пред оним што се спрема, а то jе заjедничка борба Србиjе и Хрватске, коjе ће под jедном заставом, заставом новог поретка кренути у рат против jедне државе, против jедне цивилизациjе.

Портал поставља питање да ли хрватска председница зна да Хрвати не желе у рат, а камоли у рат заjедно са Србиjом?! То jе напросто смешно, наводи се даље у тексту, али и тужно ако узмемо у обзир да ће се то заиста и догодити.

„Ово jе само jош jедан доказ да Хрватска уласком у ЕУ и у НАТО ниjе изборила своjу сигурност и самосталност како су нас многи уверавали, већ управо супротно, постали смо наjобичниjи пиjуни елитне зверади коjи ће бити искоришћени за убиjање недужних људи“, закључуjе новинар портала Дневно.

 

Извор: Intermagazin

 

Везане виjести:

ПОТПИСАН УГОВОР О НАБАВЦИ 12 ХАУБИЦА – Jadovno 1941.

Amerikanci donirali 30 oklopnjaka Hrvatskoj – Večernji.hr

Зло семе проклиjало? – Jadovno 1941.

“НАТО ШЕРИФ” У РЕГИОНУ? – Jadovno 1941.
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top