fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Hrvati i Turci najviše špijuniraju po Srbiji

Strane tajne službe u Srbiji rade, između ostalog, na secesiji dijela zemlje, otimanju poljoprivrednog zemljišta, a najviše špijuniraju Hrvati i Turci, pri čemu hrvatski špijuni tragaju za Srbima sa hrvatske tajne optužnice, kako bi ih poslali u Hag – pišu „Večernje novosti“.

Hrvati i Turci najviše špijuniraju po Srbiji

List navodi da hrvatski špijuni po Srbiji tragaju za Srbima sa tajne optužnice, koje je zvanični Zagreb optužio za ratne zločine, a njihov cilj je da ih, prije ili kasnije, pošljau u Haški tribunal, a aktivni su i u privrednoj špijunaži.

„Novosti“ ističu da u Srbiji danas djeluje 55 obavještajnih agencija iz 40 zemalja, a prema zvaničnim podacima srpskih bezbjednjaka, najaktivniji su špijuni 10 stranih tajnih službi, a najuticajniji su iz američke CIA, njemačkog BND, ruskog FSB, ali su najagresivniji agenti hrvatske SOA, poslije kojih slijede špijuni iz Turske, Irana, ali i sa Kosova.

Analitičar Tomislav Kresović navodi da je turska tajna služba u posljednje vrijeme više nego aktivna i da ima za cilj da ostvari političke planove zvaničnog Istanbula da se u jedan osmanlijski sistem na Balkanu uvežu Raška oblast (Sandžak), BiH, Kosovo i Makedonija.

„Taj proces se koordiniše iz dva obavještajna centra – u Beču i u Novom Pazaru, a izvodi se u sadejstvu sa agenturama arapskih zemalja i Albanije“, kaže Kresović.

On navodi da američki i britanski agenti posebno motre na one koji su naklonjeni Rusiji i Njemačkoj, jer SAD i Britanija u ovom trenutku gube bitku protiv širenja interesa Moskve i Berlina na prostoru Srbije.

„Da bi se oslabila veza Srbije i Rusije, strane agenture sinhronizovano deluju na rušenju ugleda i statusa Srpske pravoslavne crkve u samoj Srbiji, Crnoj Gori, na Kosmetu i u Hrvatskoj“, kaže Kresović.

Srpski kontraobavještajci tvrde da su strani špijuni, preko svojih saradnika, visoko pozicionirani u privrednim kompanijama, mnogim nevladinim organizacijama, čak u srpskoj tajnoj policiji.

Bivši načelnik srpske Službe bezbjednosti Zoran Mijatović rekao je da je britanska služba MI-6 koristila jednog agenta srpske tajne službe BIA da lažno svjedoči u Haškom tribunalu protiv mnogih uglednih Srba.

„Strane špijunske agencije bavile su se saradnjom sa najvišim rukovodstvom bivše (albanske) OVK, ali i finansiranjem nekih naših stranaka“, dodao je Mijatović.

Sagovornici lista navode da je američka CIA ovlastila tursku agenturu da aktivno djeluje na prostoru Srbije, a posebno u Raškoj oblasti, gdje se bavi političkom propagandom, širenjem islamizma…

 

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: