Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Hrvati i Turci najviše špijuniraju po Srbiji

Datum objave: nedelja, 13 decembra, 2015
Veličina slova: A- A+

Strane tajne službe u Srbiji rade, između ostalog, na secesiji dijela zemlje, otimanju poljoprivrednog zemljišta, a najviše špijuniraju Hrvati i Turci, pri čemu hrvatski špijuni tragaju za Srbima sa hrvatske tajne optužnice, kako bi ih poslali u Hag – pišu “Večernje novosti”.

Hrvati i Turci najviše špijuniraju po Srbiji

List navodi da hrvatski špijuni po Srbiji tragaju za Srbima sa tajne optužnice, koje je zvanični Zagreb optužio za ratne zločine, a njihov cilj je da ih, prije ili kasnije, pošljau u Haški tribunal, a aktivni su i u privrednoj špijunaži.

“Novosti” ističu da u Srbiji danas djeluje 55 obavještajnih agencija iz 40 zemalja, a prema zvaničnim podacima srpskih bezbjednjaka, najaktivniji su špijuni 10 stranih tajnih službi, a najuticajniji su iz američke CIA, njemačkog BND, ruskog FSB, ali su najagresivniji agenti hrvatske SOA, poslije kojih slijede špijuni iz Turske, Irana, ali i sa Kosova.

Analitičar Tomislav Kresović navodi da je turska tajna služba u posljednje vrijeme više nego aktivna i da ima za cilj da ostvari političke planove zvaničnog Istanbula da se u jedan osmanlijski sistem na Balkanu uvežu Raška oblast (Sandžak), BiH, Kosovo i Makedonija.

“Taj proces se koordiniše iz dva obavještajna centra – u Beču i u Novom Pazaru, a izvodi se u sadejstvu sa agenturama arapskih zemalja i Albanije”, kaže Kresović.

On navodi da američki i britanski agenti posebno motre na one koji su naklonjeni Rusiji i Njemačkoj, jer SAD i Britanija u ovom trenutku gube bitku protiv širenja interesa Moskve i Berlina na prostoru Srbije.

“Da bi se oslabila veza Srbije i Rusije, strane agenture sinhronizovano deluju na rušenju ugleda i statusa Srpske pravoslavne crkve u samoj Srbiji, Crnoj Gori, na Kosmetu i u Hrvatskoj”, kaže Kresović.

Srpski kontraobavještajci tvrde da su strani špijuni, preko svojih saradnika, visoko pozicionirani u privrednim kompanijama, mnogim nevladinim organizacijama, čak u srpskoj tajnoj policiji.

Bivši načelnik srpske Službe bezbjednosti Zoran Mijatović rekao je da je britanska služba MI-6 koristila jednog agenta srpske tajne službe BIA da lažno svjedoči u Haškom tribunalu protiv mnogih uglednih Srba.

“Strane špijunske agencije bavile su se saradnjom sa najvišim rukovodstvom bivše (albanske) OVK, ali i finansiranjem nekih naših stranaka”, dodao je Mijatović.

Sagovornici lista navode da je američka CIA ovlastila tursku agenturu da aktivno djeluje na prostoru Srbije, a posebno u Raškoj oblasti, gdje se bavi političkom propagandom, širenjem islamizma…

 

Izvor: srna

 


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top