fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvati bi da nema Srba u Saboru – „osveta“ za Jasenovac?

U hrvatskoj javnosti je otvorena polemika da li treba sprečiti da se u Saboru pojavljuju predstavnici nacionalnih manjina.

Hrvatski sabor (Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL / HRT )
Hrvatski sabor (Foto: Sanjin
Strukić / PIXSELL / HRT )

U emisiji Otvoreno na HRT stavove su suočili ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ), bivši ministar Arsen Bauk (SDP), Željka Markić (U ime obitelji), Anto Đapić (HOS), Robert Podolnjak (Most) i Boris Milošević (SDSS), preneo je tportal.hr.

Mrakićeva je rekla da mogući referendum o tom pitanju nije antisrpski, nego antikorupcijski, kao i da nigde u EU manjine nisu u položaju kao što su u Hrvatskoj, da imaju garantovane poslanike u parlamentu koji mogu odlučivati o svim pitanjima.

Milošević je ocenio da to jeste antimanjinska i antisrpska inicijativa, koja predstavlja udar na dostignute standarde zaštite prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Hosovac Đapić se saglasio sa ministarkom Mrakić i dodao da “svi treba da budu politički Hrvati“, uz napomenu da je inicijativa reakcija na “napade na elitu hrvatsku jedinicu povodom spomen ploče HOS u Jasenovcu“.

Izvor: B92

Vezane vijesti:

Hrvati neće predstavnike manjina u Saboru

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: