Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

HRT emitovao izjave veterana ispred natpisa “UBIJ SRBINA”

Hrvatska radio-televizija /HRT/ emitovala je prilog u kojem su hrvatski ratni veterani davali izjave dok je u pozadini stajao natpis “Ubij Srbina”.


Portal “Index” prenosi da najnoviji primjer dokazuje da HRT ostaje dosljedan u skandalima i da baš nikome odgovornom za tu emisiju i informativni program ništa nije bilo sporno.

“To je trebalo da bude lijepa priča o pozitivnoj akciji i o Korčulanima koji su povodom dana ratnih veterana došli u Vukovar kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama svojih saboraca, ali HRT je i tu uspio da ugura govor mržnje i parolu o ubijanju Srba”, navodi “Index”.

Tokom izjave u “Regionalnom dnevniku” jednog mještanina Vela Luke i tokom izjave Tomislava Josića, javnosti poznatog kao kolovođe protesta u Vukovaru na kojima su razbijane ćirilične table, u pozadini je stajao grafit “Ubij Srbina”.

“HRT ili nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba ne smeta”, navodi “Index”.

Taj portal piše da to, očigledno, nije primijetio, ili mu nije smetalo, ni HRT-ov snimatelj na terenu, koji je čak tokom Josićeve izjave malo pomjerio kameru tako da se još bolje vidi natpis, a nije smetalo ni bilo kojem uredniku na HRT-u.

“Ako već snimatelj nije mogao da napravi kadar bez pozadine na kojoj je ispisan govor mržnje, mogli su barem da zamagle taj dio”, konstatuje portal.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: