fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HRT emitovao izjave veterana ispred natpisa „UBIJ SRBINA“

Hrvatska radio-televizija /HRT/ emitovala je prilog u kojem su hrvatski ratni veterani davali izjave dok je u pozadini stajao natpis „Ubij Srbina“.


Portal „Index“ prenosi da najnoviji primjer dokazuje da HRT ostaje dosljedan u skandalima i da baš nikome odgovornom za tu emisiju i informativni program ništa nije bilo sporno.

„To je trebalo da bude lijepa priča o pozitivnoj akciji i o Korčulanima koji su povodom dana ratnih veterana došli u Vukovar kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama svojih saboraca, ali HRT je i tu uspio da ugura govor mržnje i parolu o ubijanju Srba“, navodi „Index“.

Tokom izjave u „Regionalnom dnevniku“ jednog mještanina Vela Luke i tokom izjave Tomislava Josića, javnosti poznatog kao kolovođe protesta u Vukovaru na kojima su razbijane ćirilične table, u pozadini je stajao grafit „Ubij Srbina“.

„HRT ili nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba ne smeta“, navodi „Index“.

Taj portal piše da to, očigledno, nije primijetio, ili mu nije smetalo, ni HRT-ov snimatelj na terenu, koji je čak tokom Josićeve izjave malo pomjerio kameru tako da se još bolje vidi natpis, a nije smetalo ni bilo kojem uredniku na HRT-u.

„Ako već snimatelj nije mogao da napravi kadar bez pozadine na kojoj je ispisan govor mržnje, mogli su barem da zamagle taj dio“, konstatuje portal.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: